Hány nap van adventig?

Advent első vasárnapjával beköszönt a karácsonyi ünnepkör, kezdetét veszi a karácsonyra hangolódás. Ha nem csak a karácsony fontos számodra, hanem az adventi gyertyák gyújtása és a lelki felkészülés is, akkor nézd meg, hány nap van adventig!

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN ADVENTIG.

Mikor van advent 2024-ben?

Advent a Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebbi eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésnapjáig tartó időszak. Advent jelképe az adventi koszorú, amelyet a hagyomány szerint fenyőgallyakból fonnak és négy gyertyát helyeznek el rajta, melyek közül minden vasárnap eggyel többet gyújtanak meg.

  • Advent első vasárnapja: 2024. december 01.
  • Advent második vasárnapja: 2024. december 08.
  • Advent harmadik vasárnapja: 2024. december 15.
  • Advent negyedik vasárnapja: 2024. december 22.

Hogyan számol a „Hány nap van adventig” számláló?

Adventi számlálónk 2024. december 01. vasárnap 00.00 óráig, azaz advent első vasárnapjáig számol visszafelé.

Miről szól advent ünnepe?

Advent jelentése: eljövetel. A latin “adventus Domini” vagyis az “Úr eljövetele” kifejezésből ered.  Napjainkban az advent vallási mivoltja háttérbe szorul és egyre inkább, mint a karácsonyra való várakozás és felkészülés részeként van jelen az életünkben.

Adventi koszorú- hány nap van adventig?

Nagyon népszerű az adventi koszorú gyertyáinak a meggyújtása, hisz a gyertyák meghittséget varázsolnak otthonainkba, segítenek a lecsendesedésben. Egyre többen készítenek saját adventi koszorút, ezért is érdemes tudni, hogy hány nap van adventig.

Keresések gyakorisága adventre

Google hivatalos statisztikája alapján az adventi ünnepekre szeptember elején kezdenek el keresni az emberek az interneten. Lassú emelkedés után, november elejétől válik egyre intenzívebbé a téma utáni kutatás, majd karácsony után újból feledésbe merül egy teljes évre.  


Arra is kíváncsi vagy hány nap van még karácsonyig?  Vagy hogy mennyin idő múlva lesz szilveszter? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.