Szilveszteri étel-lencsesaláta

A 3 legismertebb szilveszteri étel

Szilveszter a nagy mulatozások, egyúttal az evés – ivások napja. Sokan igyekeznek a szilveszteri hagyományok szerint felkészülni erre a napra és törekednek arra, hogy igazi szilveszteri étel is kerüljön az asztalra, melyek közül most a 3 legismertebbet mutatjuk be.

Tovább

Milyen ételhez milyen bor illik

Milyen ételhez, milyen bor illik?

A legtöbb magyar embernek a bor egy soha el nem múló szerelem. Legyen szó egy finom ebédről, egy romantikus vacsoráról, esetleg egy közös filmes estéről, a bor örök társa akármilyen világmegváltó beszélgetésnek. Bármilyen eseményről is van szó, gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen bor illik az elkészített ételekhez.

Tovább

Lasagna vörös borral

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában

Az alkoholos italok es italkülönlegességek nem csak önmagukban fogyaszthatók, hanem a gasztronómiába is remekül beilleszthetők. Egy kevés alkohol pikáns, különleges ízt ad egyes ételeknek, így érdemes vele kísérletezni az ízek szerelmeseinek. Most nézzük, hogy mely italt milyen ételhez párosítsunk.

Tovább

A sokoldalú zabpehely hatásai

Manapság a zabpehely biztosan megtalálható a sportolók, a vegetáriánusok és az egészséges életmódot követők étrendjében. A zabpehely hatásai többnyire közismertek, de nem árt néha feleleveníteni őket, hisz gyakran feledésbe merül, hogy mit miért is fogyasszunk.

Tovább