Hány nap van gyermeknapig?

Bár a gyermekeink egész évben a szemünk fényei és mindent megteszünk értük, mégis van egy nap az évben, ami csak róluk szól. Ez a nap a gyermeknap, ami az önfeledt szórakozás, móka, kacagás napja. Erre a napra a szülők családi programokkal készülnek, éppen ezért május vége felé közeledve, nem árt pontosan tudni, hogy hány nap van gyermeknapig.

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN GYERMEKNAPIG.

Mikor van gyerMeknap 2024-ben?

A gyermeknapot Magyarországon minden évben május utolsó vasárnapján ünnepeljük, így nincs ez másképp 2024-ben sem. Május utolsó vasárnapja 2024-ben május 26-án lesz.

A gyermeknap eredete

Magyarországon 1931. óta létezik gyereknap, ami eleinte gyerekhét volt, de az ötvenes évektől lerövidítették egy napra. A gyermeknap célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek helyzetére és jogaira.

A gyermeknapot először Törökországban tartották meg 1920-ban, majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben. A világ számos országában létezik gyereknap, de legtöbb helyen június 1-én tartják.

Hány nap van gyereknapig?

Gyermeknapi témákra keresések gyakorisága

A Google hivatalos statisztikája alapján a gyereknapi témák iránt április végétől kezdenek érdeklődni az emberek, majd május közepén ugrásszerűen megnő a keresések száma. Gyermeknapot követően újból feledésbe merül a téma, egy teljes évre. Persze nem a gyerekek merülnek feledésbe, hanem a gyermeknap.

Hogyan ünnepeljük a gyermeknapot?

Azért is jó tudni, hogy hány nap van gyermeknapig, hogy időben megszervezzük a családi programot. Sok helyen tartanak gyereknapi műsorokat, gyerekelőadásokkal és érdekes játékokkal, ami igazán jó móka lehet kicsinek és nagynak egyaránt.

Hány nap van gyermeknapig - gyereknapi focizó kislány

Hogyan számol a „Hány nap van gyermeknapig” számláló?

A számláló a gyereknapot megelőző nap éjfélig, vagyis 2024. május 25. szombat 24.00 óráig számol visszafelé.


Gyermeknapkor már vészesen közeledünk az iskolai év végéhez is. Arra is kíváncsi vagy, hogy mikor lesz a nyári szünet? Vagy mennyi van még hátra karácsonyig, hogy egy újabb önfeledt, családi ünnepet élhess át? Ezen kívül az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve a linkre kattintva. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.