Mikor van Halloween?

Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de tény, hogy népszerűsége felfelé ível. Főleg a gyermekes családok körében. Ezért október végéhez közeledve egyre gyakrabban hangzik el a kérdés, hogy mikor van Halloween és hány nap van még Halloweenig?

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN A HALLOWEENIG.

Mikor van Halloween 2023-ban?

Halloweent minden évben ugyanazon a napon, október 31-én ünnepeljük. Nincs ez másként 2023-ban sem, amikor október 31. keddi napra esik.

Ez a nap, a kelta újév kezdete előtti nap, amikor a hiedelem szerint az evilág és a túlvilág közötti határ elmosódik, ezért a túlvilági lények és a halottak szabadon mászkálhatnak közöttünk.

Halloween szimbólumok

Halloween estére sokan díszbe öltöztetik a házat mindenféle Halloween jelképpel, Halloween jelmezekbe öltöznek, egyesek partyt rendeznek, míg mások csak Halloween filmeket néznek egy adag pattogatott kukorica mellett.

  • Faragott töklámpás
  • Fekete macska
  • Pók
  • Denevér
  • Boszorkány
  • Csontváz
  • Halloween lámpás
Halloween tök - mikor van Halloween

A halloween tököt mikor kell kirakni?

A halloween töklámpás faragása mára már családi programmá nőtte ki magát, sót, maga a halloween tök termesztésére is egyre többen „szakosodnak”. A tök belsejét kikaparjuk, majd a tök falába ijesztő arcokat faragunk. A tökbe helyezett gyertya fénye kiszűrődik a kivágott részeken, ezért a tök úgy néz ki, mint egy fej.

A Halloween töklámpást október 31-én, este kell kirakni a házak bejárat elé, hogy elriassza a gonosz szellemeket.

HOGYAN SZÁMOL A “HÁNY NAP VAN halloweenig” SZÁMLÁLÓ?

A Halloween visszaszámláló az ünnepet megelőző nap éjfélig, azaz 2023. október 30. hétfő, 24.00 óráig számol visszafelé.

GOOGLE KERESÉSEK Halloween TÉMAKÖRBEN

A Google hivatalos statisztikája szerint Halloween már szeptemberben el kezdi érdekelni az embereket, majd az ünnep előtti 1-2 hétben egyre intenzívebben keresnek arra, hogy mikor van Halloween.

Az, hogy mikor van Halloween, azért is érdekel sokakat, mert az ünnepet összekeverik a november 1-i Mindenszentek napjával.


Halloween után hamarosan jön a Télapó! Kíváncsi vagy hány nap van mikulásig? Vagy mennyi van még hátra karácsonyig? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.