7 klasszikus családi film Halloweenre

Ha nem szeretnél Halloween partyt rendezni, és a cukorkagyűjtés sem a te műfajod, akkor a legjobb program Halloween estére a filmnézés. Íme, itt a 7 kihagyhatatlan családi film Halloweenre, melyek évtizedek után is élményt nyújtanak.

Az itt bemutatott filmek egytől egyig az 1900-as évek vége felé készültek. A legidősebb 38, a legfiatalabb 24 éve szórakoztatja emberek millióit, de az évek alatt mit sem kopott népszerűségük.

Nem minden film szól konkrétan Hallweenről, de témájukat tekintve szorosan kapcsolódnak az ünnephez, hisz szellemekkel, boszorkányokkal találkozhatunk bennük.

Igaz, hogy horrorfilmekről van szó, de nem kell megijedni, hisz egyik sem kelt félelmet, hanem önfeledt nevetést generál. Mindegyik film kedves, aranyos, tréfás, így családi moziestéken, hűvös őszi napokon igazi kikapcsolódást jelentenek.

Nézd meg, mikor van Halloween, szerezz be néhány Halloween kelléket, készíts szellemes Halloween dekorációt, vedd körbe magad egy nagy adag pattogatott kukoricával és kezdődhet is a Halloween filmmaraton.

Szellemirtók – a legismertebb film Halloweenre

 • Eredeti cím: Ghostbusters
 • Megjelenés éve: 1984
 • Műfaj: sci-fi, horrorvígjáték
 • Főszereplők: Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Annie Potts, William Atherton, Rick Moranis, Sigourney Weaver, Ernie Hudson

Ha azt mondjuk, gondolj egy szellemes filmre, akkor a Szellemirtók biztos dobogós helyet foglalna el. Ha egy jó szellemes filmet keresel Halloween estére, akkor a Szellemirtók a legjobb választás.

Történet röviden: Három mániákus parapszichológus, akiket kirúgtak az egyetemi oktatói állásukból, Szellemírtó céget alapít, hogy a városban szabadon felbukkanó kísérteteket befogják. Hamarosan megkapták az első megbízatásukat is, majd az első sikeres szellembefogás után sorra következett a többi.

A várost elözönlötték a szellemek, így a Szellemírtók szolgáltatása egyre népszerűbb lett a lakosság körében. A fiúk hamarosan Gozer gonosz szellemével kerülnek szembe, aki képes arra, hogy pusztulást hozzon a világra. Az emberiség megmentésének tétje nehezedik a vállukra, meg kell állítaniuk Gozert.

A Szellemírtó fiúk kalandjait és New York felszabadítását a Szellemirtók filmben, a linkre kattintva tudod megnézni.

Beetlejuice – Kísértethistória

 • Eredeti cím: Beetlejuice
 • Megjelenés éve: 1988
 • Műfaj: horrorvígjáték
 • Főszereplők: Alec Baldwin, Geena Davis, Jeffrey Jones, Catherine O’Hara, Winona Ryder, Michael Keaton

Történet röviden: Egy balesetben elhunyt házaspár szelleme visszatér a saját házukba. A bonyodalom ott kezdődik, amikor új lakók költöznek a házba, akik nem nyerték el a korábbi lakók szellemének tetszését, ezért mindent megtesznek, hogy elűzzék őket.

A szellemházaspár esetlen kísértéseit, izgalmas kalandjait a Beetlejuice kóborszellemmel, és a végkifejletet a Beetlejuice – Kísértethistória filmben nézheted meg.

Addams family, a galád család – morbid, de mókás film Halloweenre

 • Eredeti cím: The Addams Family
 • Megjelenés éve: 1991
 • Műfaj: horrorvígjáték
 • Főszereplők: Raúl Juliá, Anjelica Huston, Christopher Lloyd, Christina Ricci, Jimmy Workman

Történet röviden: Az Addams család tagjai: Gomez, Morticia, Pugsley, Wednesday, Fester bácsi, Nagymama, és Kuzin. A családhoz tartozik még a komornyik, Lurch, és Izé, egy testetlen kéz, aki Gomez gyerekkori barátja.

Az Addams család egy temető és egy mocsár mellett él egy kísérteties kastélyban. Bár félelmetes embereknek tűnnek, de egyáltalán nem gonoszak. Morticia példás anya, ő és Gomez szenvedélyesen szeretik egymást, támogatják gyermekeiket.

A rendkívül gazdag Addams család idillje veszélybe kerül, amikor egy tönk szélére jutott ügyvéd és felesége kitalálják, hogy pénzszerzés céljából bejuttatják fiúkat Addamsékhez, elhitetve, hogy ő a családfő rég eltűnt bátyja.

Azt, hogy sikerül-e a galád terv, és, hogy milyen kalandokon megy keresztül a család, megnézheted az Addams Falmily – A galád család című filmben. A legjobb szórakoztató film Halloweenre, mely stílszerűen épp egy Halloween estével ér véget.

Két tojás száz bajt csinál – családi vígjáték

 • Eredeti cím: Double, double toil and trouble
 • Megjelenés éve: 1993
 • Műfaj: vígjáték
 • Főszereplők: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen

Történet röviden: A Halloween napi gyerekzsúron az ikerlányok nyerik a tökfaragó versenyt, aminek díja egy igazi varázserővel bíró varázspálca, amire hamarosan szükségük is lesz.

A lányok megtudják, hogy évekkel ezelőtt Agatha nénikéjük a varázserővel bíró holdkővel tükörbe zárta ikertestvérét. A lányok elhatározzák, hogy megszerzik az Agatha néni nyakában levő holdkövet és kiszabadítják Sofia nénikéjüket a tükörből.

Ha szeretnéd tudni, hogy sikerül-e a lányoknak megvalósítani a tervüket, akkor nézd meg a Két tojás száz bajt csinál filmet. Egy igazán fordulatos, bájos családi film Halloweenre, amit az egész család élvezni fog.

Hókusz Pókusz – boszorkányos film Halloweenre

 • Eredeti cím: Hocus Pocus
 • Megjelenés éve: 1993
 • Műfaj: horrorvígjáték
 • Főszereplők: Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, Omri Katz, Thora Birch, Vinessa Shaw

Történet röviden: 1693-ban boszorkányság miatt akasztják fel a Sanderson nővéreket, akik gyerekek életerejével akartak fiatalok maradni. 300 évvel később a varázslatot megtörte egy tizenéves fiú, így a boszorkány testvérek Halloween éjszakáján újra életre keltek.

A boszorkányok természetesen ugyanott akarták folytatni, ahol abbahagyták, és újból gyerekek életerejére pályáztak. No, de boszorkáink számtalan akadályba ütköznek, hisz nem annyira könnyű a XX. századi gyerekek eszén túljárni.

Ha kíváncsi vagy, hogy mi történt az életre kelt boszorkákkal, nézd meg a Hókusz pókuszt, amely egy igazi vidám boszorkányos film Halloweenre.

Casper – szellemes családi vígjáték

 • Eredeti cím: Casper
 • Megjelenés éve: 1995
 • Műfaj: családi vígjáték, fantasy film
 • Főszereplők: Christina Ricci, Bill Pullman

Történet röviden: Az elhagyott kastélyba senki nem mer belépni, hisz mindenki tudja, hogy kísértetek lakják. A kastély örökösei mindent latba vetnek, hogy kiűzzék a szellemeket, de a kis Caspertől, a legaranyosabb, legtisztelettudóbb szellemtől mindenki megijed.

A sok szellemírtó után kerül képbe a szellemkutató Dr. Harvey és lánya, Kat. Casper alig várja, hogy megismerkedjen Katel és megbarátkozzon vele.

Ha szeretnéd tudni, hogyan ismerkedett meg Casper és Kat és hogy mi történt ezután, feltétlenül nézd meg a Casper filmet.

Boszorkányváros (1998)

 • Eredeti cím: Halloweentown
 • Megjelenés éve: 1998
 • Műfaj: családi vígjáték, fantasy film
 • Főszereplők: Debbie Reynolds, Judith Hoag, Kimberly J. Brown, Joey Zimmerman, Phillip Van Dyke, Emily Roeske, Robin Thomas

Történet röviden: Marniet és testvéreit édesanyjuk nem engedi Halloween este édességet gyűjteni. A családi vita közepette megérkezik a nagymama, aki színt visz a gyerekek életébe.

A gyerekek kíváncsian hallgatják a látogatóba érkezett nagymama boszorkányos történeteit. Mindez persze nem tetszik a gyerekek édesanyjának, ezért hazaküldi a nagymamát.

A gyerekek azonban a nagyi után mennek Boszorkányvárosba, ahol olyan érdekes figurákkal találkoznak, mint pl. egy csontváz sofőr. Számtalan izgalmas kalandba is keverednek, mint pl. utazás a boszorkányseprűn.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi minden történt még Boszorkányvárosban, megtudhatod a filmből.