Hány nap van karácsonyig?

Szeretsz időben felkészülni a karácsonyra? Úgy gondolod, hogy nem lehet elég korán elkezdeni? Íme, itt a karácsonyi visszaszámláló! Nézd meg, mennyi időd van még az előkészületekre, hány nap van karácsonyig!

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN 2024 KARÁCSONYIG

Mikor van karácsony 2024-bEn?

Bár sokan úgy gondolják, hogy karácsony december 24-én kezdődik, igazából ez csak a karácsony előnapja. Igaz, napjainkban a szenteste már összeforrt a karácsonnyal, de karácsony valójában minden évben december 25-én kezdődik.

  • Szenteste: 2024. december 24. (kedd)
  • Karácsony első napja: 2024. december 25. (szerda)
  • Karácsony második napja: 2024. december 26. (csütörtök)

Mit ünneplünk karácsonykor?

A karácsony a kereszténység második legnagyobb ünnepe, amellyel Jézus Krisztus földi születésére emlékezünk. Manapság már nem csak a keresztények ünnepeként tartjuk számon, hisz a karácsony mára már tágabb értelmet kapott és a szeretet ünnepeként tekintünk rá.

A gyerekek várják a legnagyobb izgalommal a szentestét. Várják, hogy a pompásan feldíszített karácsonyfa alatt kibonthassák az ajándékokat. Ezért az ünnep közeledtével elég gyakran elhangzik az a kérdés, hogy hány nap van még karácsonyig?

Karácsonyi előkészületek

A karácsonyi készülődést egyesek már hónapokkal az ünnep előtt, mások adventkor, de a többség december elején kezdi el. Mindegy hány nap van még karácsonyig, gyakran érezzük azt, hogy kicsúszunk az időből. De valahogy az esti gyertyagyújtásra mégis minden összeáll.

Az első dolog, ami általában eszünkbe jut a karácsonyi előkészületekről, az ajándékozás. Sok időt szentelünk arra, hogy a tökéletes ajándékot megtaláljuk szeretteinknek, amit gondosan becsomagolunk, masnikkal, szalagokkal kötünk át, ezzel is fokozva az ünnepi hangulatot.

A karácsonyi készülődés kihagyhatatlan része a karácsonyfa díszítése. Vannak, akik maguk készítenek karácsonyfadíszeket, míg mások a boltok polcairól válogatják össze. A karácsonyfa csúcsdíszeknek különleges szerepük van, hisz nem csak a fenyőt, hanem az egész ünnepet megkoronázzák.

Az ünnepi ételek és italok előkészítése szintén fontos szerepet játszik a karácsonyi előkészületek során. Vannak, akiknek csak egy gyors karácsonyi vacsora fér bele az idejébe, míg mások elkezdik a karácsonyi keksz sütésével, majd egy különleges ünnepi menüt tálalnak az asztalra.

Az ünnepi hangulat megteremtése is a karácsonyi előkészületek része. Az emberek gyakran díszítik az otthonukat, karácsonyi kopogtatókat függesztenek a bejárati ajtóra, karácsonyi filmeket néznek, zenét hallgatnak, hogy az ünnepi hangulatot fokozzák.

Mikor van karácsony 2025-ben?

Szeretnéd jó előre tudni, hogy hány nap múlva lesz karácsony 2025-ben?

  • Szenteste: 2025. december 24. (szerda)
  • Karácsony első napja: 2025. december 25. (csütörtök)
  • Karácsony második napja: 2025. december 26. (péntek)

2025 karácsonyig hány nap van még?

Hogyan számol a „Hány nap van karácsonyig” számláló?

Mivel a karácsonyi előkészületekkel, mint pl. a karácsonyfa díszítéssel, az ajándékok becsomagolásával és az ünnepi vacsorával már december 24. délutánra, azaz gyertyagyújtásra célszerű elkészülni, így a karácsonyi visszaszámlálónk december 24. 15.00 óráig számol visszafelé.

Hány nap van karácsonyig - karácsonyi ajándékok a fa alatt

Google keresések karácsony témakörre

A Google hivatalos statisztikája szerint a karácsonyhoz kapcsolódó keresések szeptemberben indulnak el, majd lassú emelkedést követően december elejétől karácsonyig éli virágkorát.


Karácsony után búcsúztatjuk az óévet. Szeretnéd tudni, hogy mikor lesz szilveszter? A tavaszt és a húsvétot is nagyon várod már? Kíváncsi vagy mennyi idő múlva lesz húsvét? Ezen kívül megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események. Az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve a linkre kattintva.