Hány nap van Valentin-napig?

Nem szeretnél elfeledkezni a Valentin-napról? Szeretnél a kedvesednek egy igazi meglepetéssel készülni? Itt nyomon követheted, hogy mennyi időd van még az előkészületekre, hány nap van Valentin-napig!

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN VALENTIN-NAPIG

Mikor van Valentin-nap 2025-ben?

A Valentin-napot minden évben február 14-én ünnepeljük, ami 2025-ben pénteki napra esik.

Hogyan számol a „Hány nap van Valentin-napig” számláló?

A Bálint-napi előkészületeket az ünnepet megelőző napon érdemes befejezni, így a Valentin-napi visszaszámlálónk 2025. február 13. 24.00 óráig számol visszafelé.

A kérdés, hogy hány nap van Valentin-napig, leggyakrabban a férfiakban merül fel, hisz nehezebben jegyeznek meg dátumokat, ünnepnapokat, mint a hölgyek. Nekik igazán hasznos a visszaszámláló, így biztos nem felejtenek el idejében ajándékkal készülni kedvesük számára.

Google keresések Valentin-nap témakörben

A Google hivatalos statisztikája szerint a Valentin-naphoz kapcsolódóan január végén kezd emelkedni a keresések száma, ami február 6. és 15 között csúcsosodik ki, majd újabb egy évre teljesen elcsitul.

Mit ünneplünk Valentin napkor?

A Valentin nap, vagy más néven Bálint-nap a szerelmesek napjaként vált közismertté. Hazánkba az 1990-es években gyűrűzött be az angolszász országokból. Ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák párjukat, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki.

Mivel a szeretet és a szerelem jelképe a piros szív és a vörös rózsa, így Bálint napon bármilyen ajándék szóba jöhet, amin ezek a szimbólumok megtalálhatók.

Valentin nap

A Valentin-napi ajándékok egyáltalán nem a praktikumról szólnak, hanem a szerelem kifejezéséről: romantikus, gyertyafényes vacsora, rózsacsokor, plüssmackók, vagy bármi, ami megmelengeti a szerelmesek szívét.

Vannak országok (pl. Svédország, Finnország), ahol Valentin-nap már nem csak a szerelem, hanem a barátság napja is. Csokoládéval, apróságokkal ajándékozzák meg egymást a barátok, vagy egy kedves üzenetet küldenek egymásnak barátságuk jeléül.


Nem csak a szerelmedet, hanem édesanyádat is szeretnéd felköszönteni? Szeretnéd tudni, hogy mikor lesz anyák napja? Arra is kíváncsi vagy mennyi idő van még gyermeknapig? Azt is megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események. Az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve a linkre kattintva.