Hány nap van szilveszterig?

Alig várod, hogy vége legyen ennek az évnek? Legszívesebben már a szilveszteri buliban eresztenéd ki az idei év fáradalmait? Nézd meg hány nap van szilveszterig, mennyit kell még várnod az új évre.

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN 2024 SZILVESZTERIG

Mikor van SZILVESZTER 2024-ben?

Mivel a december 31 napos hónap, így szilveszter, vagyis az év utolsó napja december 31-re esik, ami 2024-ben keddi nap lesz.

Hogyan számol a „Hány nap van szilveszterig” számláló?

Mivel szilveszter az év utolsó napja, így számlálónk 2024. december 30. 24.00 óráig számol visszafelé. Innentől éppen 24 óránk van az óév elbúcsúztatására, majd 2024. december 31. 24.00 órakor beköszönt az új esztendő.

Hogyan ünnepeljük szilvesztert?

Az év utolsó napja az önfeledt szórakozásról szól. Kisebb-nagyobb társaságok jönnek össze, igyekeznek elfeledni az elmúlt év rossz eseményeit és zenével, tánccal várják az új esztendőt. A buli elmaradhatatlan kelléke a hagyományos szilveszteri étel és az italok széles választéka.

Újévi visszaszámlálás - hány nap van szilveszterig?

Miért szilveszter az év utolsó napja?

A IV. század közepén az év utolsó napján halt meg Szent Szilveszter Pápa, innen ered a nap elnevezése. A keresztény világ azonban sokáig nem ekkor ünnepelte az újévet, hanem karácsonykor. Mindez a XVI. században változott meg, amikor 1691-ben XII. Ince pápa kihirdette, hogy az újév január 1-én kezdődik.

Keresések gyakorisága szilveszterre

Google hivatalos statisztikája szerint a szilveszterre már november végétől megindul a keresés az Interneten, de karácsonytól tapasztalható az igazi kiugrás. Ami érdekesség, hogy még szilveszter után is, január közepéig van érdeklődés szilveszter témakörben, ennek magyarázata lehet az utószilveszterek tartása.


Kíváncsi vagy mennyi idő van adventig? Vagy hogy mikor lesz karácsony? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.