Milyen nyakláncot válasszunk a nyári szettünkhöz?

Leggyakrabban a nyakunkat díszítjük ékszerrel, a fülbevalók, gyűrűk, karkötők és más kiegészítők csak ezután következnek. Nyakláncot még az is szívesen visel, aki más ékszert nem igazán hord.

A legmelegebb évszakban még fontosabb a tökéletes kellékek kiválasztása aktuális szettünkhöz, hiszen nyaknál nyitott, szellős ruhákat hordunk. Úgy érzed, frissítésre szorul a Te otthoni gyűjteményed is? Ha jól jönne néhány tipp, milyen darabokat szerezz be, cikkünkben hasznos információt találsz.

Swarovski kristályos nyakláncok

A legforróbb évszak üde vibrálása, az életkedv és az energia áramlik a szikrázó kristályokból. Természetesen máskor sem tilos felvenni őket, de nyáron érvényesülnek igazán.

A Swarovski kristályos nyakláncok online választékában ráadásul rengeteg medálforma, -szín és -típus érhető el, így biztosan minden összeállításhoz találunk megfelelőt. Ízelítő a kínálatból:

 • csepp alakú, borostyán színű
 • színes gömb medál
 • hasáb alakú áttetsző
 • fekete ovális
 • színes dupla szív
 • háromszínű lóhere

Ha magunknak vásárolunk, érdemes már előre kigondolni, melyik ruhához melyik típust szeretnénk viselni.

Nyári szimbólumok a nyakadban

Szereted a vidám, laza és bohém kiegészítőket? Könnyed nyári ruhákhoz, tengerparti sétára, vagy romantikus vacsorára nyári szimbólumokat is viselhetsz.

Az alábbi motívumok csodásan mutatnak, akár színesben is:

 • tengeri csillag
 • csikóhal
 • kagyló
 • horgony
 • gyümölcsök
Kagyló nyaklánc

Hódíts statement nyaklánccal!

Ezek az egyedülálló, figyelemfelkeltő, markáns darabok valójában az ősi Egyiptomból erednek, de az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak. Kiválóan alkalmasak a nyak és a váll ívének kiemelésére, hisz a hangsúlyt a felsőtestre terelik.

További előnyük, hogy rengeteg különleges anyagból és színvilágban készülnek. Bizsu, és értékesebb kivitelben is elérhetők. A forró évszak enged leginkább teret a statement kiegészítőknek, hiszen nem takarja őket ruhadarab.

A felsorolt típusokat érdemes kipróbálnod:

 • fekete-ezüst virágos ékszer
 • geometriai mintás, narancs és citromsárga nyaklánc
 • kék-fehér köves fém kiegészítő
 • statement gyöngyökből
 • tollakkal díszített statement nyaklánc

Nemesfém ékszerek nyáron is

Sokan a bizsu helyett ragaszkodnak az értékesebb anyagokhoz. Ennek oka akár allergia is lehet, hiszen nagy melegben könnyen izzadunk, így az arra érzékenyeknél több anyag is kiütést okoz.

Ezüst nyaklánc

Ezüst kiegészítők

Egy szépen kidolgozott, szolidan csillogó ezüstlánc akár irodába, akár egy csinos ruhához, tökéletes választás. Kiegészíthetjük Swarovski medállal, de választhatunk hozzá drágakövet is. Legjobban a kék, szürke, fehér, fekete, zöld és citromsárga ruhákhoz passzolnak ezek a kellékek, de máshoz is viselhetjük őket.

Sárga és rosé arany

Mivel a nyár a meleg színek ideje, az arany árnyalatai újra és újra divatba jönnek ilyenkor. Mostanság a láncokból álló ékszerek hódítanak leginkább, akár rosé- akár sárga arany kivitelben. Természetesen medállal viselhető darabokat is vásárolhatunk. A piros, narancssárga, zöld, lila, fekete és fehér ruhákhoz passzolnak leginkább ezek az árnyalatok.

Ékszerwebshop - nyári ékszer

Ellenállhatatlan gyöngysorok

A gyöngy – különösen a fehér vagy világos színű – sohasem hivalkodik, nem tereli el a figyelmet, csupán belesimul megjelenésünkbe, kiemelve annak előnyös oldalát. Tökéletes eleganciát biztosít, így akár családi összejövetelen, hivatalos találkozón is megjelenhetünk vele, de egy lazább ruhával és néhány nyári medállal díszítve tengerparti sétán is társunk lehet.

A legszebben természetesen az igazgyöngy mutat, amennyiben pénztárcánk megengedi. Helyette egy nagyon hasonló utánzatot is viselhetünk, így is kiváló hatást érhetünk el vele. Komolyabb alkalmakra apró műanyag gyöngyös kiegészítőt inkább ne viseljünk, de nyaralásra vagy kötetlen elfoglaltsághoz ezek is megfelelnek.


Nyári szettünkhöz elengedhetetlen egy nyakban viselt bájos vagy feltűnő kiegészítő. Bármilyen elképzelésünk van, valószínűleg találunk nekünk tetsző darabot, hiszen nemcsak nemesfémet, de gyöngyöt, bizsut vagy Swarovski kristályt is hordhatunk.