Tökéletes vidéki harmónia

A tökéletes falusias harmónia megalkotásához szükség van tágas helyre, egy hatalmas kertre és pár régies tárgyra.

Persze mindemellett rendkívül fontos az udvar karbantartása is, amelyhez érdemes beszerezni egy Gardena fűnyíró forgalmazásával foglalkozó webshopból egy minőségi terméket. De vajon, hogyan alakíthatunk ki otthon vidéki stílust? A cikkből sok minden kiderül!

Mire érdemes figyelni a vidékies hangulat megteremtésénél?

A legjobb, ha viszonylag nagy terület áll a rendelkezésünkre, ahol bőven akad lehetőség gazdálkodni és virágos kertet kialakítani. Természetesen akkor is lehet falusias hangulat, ha kicsi a telek, ilyenkor azonban muszáj lesz kompromisszumokat kötni, hogy ne kelljen teljesen lemondani az álmunkról. Egy kis méretű udvar is lehet ízléses és praktikus elrendezésű, nem szabad azonban mindenfélével telezsúfolni a területet. Könnyen beleeshetünk ugyanis abba a hibába, hogy nem letisztult lesz a látvány, hanem egy zűrzavaros átláthatatlanságot kapunk eredményül.

Nem szükséges azonban túlgondolni a dolgot. A kerttervezésnél a szokásos alapvető dolgokat is figyelembe kell azonban venni. Ilyenek például a kerti tevékenységek, mint a metszés, vagy éppen a fűnyírás. Ehhez érdemes beszerezni egy fűnyíró forgalmazásával foglalkozó webshopból egy minőségi darabot. Ez sokban megkönnyítheti a vidékies hangulat fenntartását, hiszen mindennek az alapja a rendezett kert.

Gardena vidéki udvar

A falusias kert iránti vágy azonban általában nem a véletlen szüleménye. Manapság egyre többen költöznek ki kisebb településre, ahol friss a levegő és élhetőbb a környezet. A vidékies udvar esetében azt is figyelembe kell venni azonban, hogy az itt élők legtöbb szabadidejüket kint töltik. Családi háznál ugyanis mindig van munka, legyen szó őszről, tavaszról, télről, illetve persze a nyári időszakról, mindig találni valamilyen kerti elfoglaltságot. Persze nem árt néha megpihenni egy kellemes hangulatú padon a kert végében, esetleg grillezni egyet egy hosszú nap után. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a területet folyamatosan gondozzuk.

Milyen is egy vidékies kert?

Ennél a stílusnál elengedhetetlen, hogy minden élettel teli és színes legyen. A növények idővel burjánzani kezdenek majd, így egyre kisebb hely áll majd a rendelkezésünkre. A gondozással azonban szépen karban tudjuk tartani, így nem alakul ki káosz. Érdemes megteremteni továbbá a pihenési lehetőséget. Az előbb említett pad mellett jöhet egy függőágy, egy hintaágy, esetleg pár régebbi szék, amit újra festünk. Tökéletesen passzol majd az egyik fa alá, vagy a bokor mellé.

Egy csodálatos kert semmi esetre sincs növények és virágok nélkül, éppen ezért érdemes már a terasz környékén is elhelyezni pár darab zöldet. Egy takarosan kialakított virágágyás vonzza majd a tekintetet, így a délutáni kávé elfogyasztása is sokkal kellemesebbé válhat. Választhatunk azonban pár sövényt is, amely elválasztja az egyes kertrészeket egymástól. Ebben sem érdemes túlzásba esni, hiszen könnyedén káosz lehet a vége.

Minél jobban tele tudjuk ültetni a virágágyást, annál jobb és dúsabb hatást tudunk elérni. Ezeket gondozni és ápolni is kell, hiszen rend nélkül máris megvan a kudarc. Fontos, hogy mindig legyen egy központi ágyás az udvaron, ezt pedig érdemes úgy megtervezni, hogy a házból is rá lehessen látni. Ezzel már a napot is derűsebben indíthatjuk!

Összegezve

Egy vidékies stílusú kert kialakításához tehát szükség van sok-sok növényre, virágra, zöld övezetre. Érdemes kitenni egy padot és pár széket, ahol a gondozás közben megpihenhetünk, esetleg elfogyaszthatunk egy délutáni kávét vagy teát. A virágágyások esetében pedig ne feledkezzünk meg a központi részről, amelyet akár a házból is megcsodálhatunk.