Mit érdemes tudni a gymstick edzésformáról?

Ez az kissé ismertelennek számító, ámde annál hatékonyabb edzésforma kiválóan alakítja a testünket és az izomzatunkat egyaránt.

A kaposvári Gymstick tréning segítségével átalakíthatjuk a kinézetünket, állóképességre tehetünk szert, illetve fokozhatjuk az izomtónust is. De vajon mit érdemes még tudni róla? Ebből a cikkből minden kiderül!

A gymstick edzésforma

A funkcionális sporteszköz tulajdonképpen egy súlyzórúdhoz hasonlítható, amelynek a két végére súlytárcsák helyett gumiköteleket erősítettek. Ezzel kombinálható a kardió, az izomerő és persze az állóképességi sportok egyaránt. Szerencsére a rudat igencsak kényelmes szivacsmarkolattal látták el, így az edzés végén sem kell aggódnunk az esetleges sebhelyek miatt. A rúd végén található kötelek a különböző mértékű ellenállást biztosítják a sportolók számára. Ezek tökéletesen alkalmasak a test formálására, átmozgatására, erősítésére, tehát szinte bármire. A sokoldalú fejlesztő eszközzel egy komplex edzést le lehet folytatni.

Mire is jó a gymstick?

A kaposvári gymstick tréningen is elmondják, hogy a sport jó az erőnlét javítására, az állóképesség fejlesztésére, illetve a gerinc stabilitására egyaránt. A tevékenység hatására jobb lesz az egyensúlyérzékünk, a koordinációs képességünk és persze a mozgásunk is. Eredményesen erősíti továbbá az ízületeink stabilitásában szerepet játszó izomcsoportokat, tehát segítségével még a hátfájdalmakat is megszüntethetjük.

Gymstick edzés Kaposvár

A gymstick ráadásul magas kalóriafelhasználással is jár, hiszen ezzel szinte az egész testünket átmozgatjuk. Az izmok együttes terhelése miatt pedig jóval hatékonyabb lehet a kalóriák égetése is. Ha mindeközben még az optimális pulzust is ellenőrizzük, még jobb eredményeket érhetünk el. A látványos testsúlycsökkentés tehát több mindentől is függ. A gymstick képes az egész testet feszessé, karcsúvá és tónusossá tenni, amennyiben azt helyesen végezzük.

Ahogy a legtöbb sport, úgy ez is alkalmas az általános fittség javítására is. Mivel ez egy komplex edzés, így a testünk és a szervezetünk energiaszintje gyorsan és stabilan képes növekedni. A jobb életerőt pedig kamatoztathatjuk a munkában és az élet számos területén is. Legyen szó iskolai beadandóról, egyéb sporttevékenységről, vagy éppen a ház körüli munkákról, mindenhol jól jöhet, ha jobban bírjuk az iramot.

Mennyi idő után észlelhető a változás?

Bámulatos izomtónusra tehetünk szert akár már néhány edzés után is. A speciális sport során ugyanis a test és az izomcsoportok nagyon gyorsan és látványosan reagálnak, így akár pár hét után észrevehetjük, hogy mire is vállalkoztunk pontosan. Persze, ahogy szinte minden esetben, úgy itt is elmondható, hogy mindez függ a testalkattól, a súlytól és persze a korábbi sportélettől egyaránt.

Gymstick edzésforma Kaposvár

Otthon is végezhető ez a sport?

Az edzés természetesen otthon is végezhető, ám nem árt, ha az alapokat egy profitól lessük el. A lakásban kelleni fog ráadásul az eszköz is, amire nem érdemes azonnal beruházni. Próbáljuk ki magunkat először egy csoportos órán, ahol bérlünk egy rudat, ezt követően pedig pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mire is vállalkozunk.


Összességében tehát elmondható, hogy a gymstick rendkívül hatásos edzés, amennyiben állóképességet vagy izomtónust növelnénk. Hatására azonban magasabb az elégetett kalóriák száma is, így elősegíti a zsírvesztést és a fogyást egyaránt. A változáshoz csak pár alkalomra van szükség, így mindenkinek érdemes kipróbálni a kaposvári gymstick tréninget, ahol mindent megmutatnak, amire csak szükséged van.

Szerző: fittiam