Hány nap van a tavaszi szünetig?

Melyik diák ne szeretné az iskolai szüneteket? A téli szünet után elég sokat kell várni egy kiadós pihenésre, így nem csoda, ha a tavasz közeledtével gyakran merül fel a kérdés, hogy hány nap van a tavaszi szünetig?

MÉG (MÁR CSAK)

VAN A 2024/25-ÖS TANÉV TAVASZI SZÜNETÉIG.

Mikor van a tavaszi szünet a 2024/2025-ös tanévben?

A tavaszi szünet minden évben igazodik a húsvéti ünnepekhez, nincs ez másképp 2025-ben sem. A tavaszi szünet 2025. április 17-én, Nagypénteket megelőző csütörtökön kezdődik és 2025. április 27. vasárnapig tart. A tanév rendje szerint a szünet utáni első tanítási nap 2025. április 28. hétfő.

De nem csak az a fontos, hogy hány nap van még a tavaszi szünetig, hanem az is érdekli a diákokat, hogy hány napos a tavaszi szünet. 2025-ben a tavaszi szünet 11 napos lesz, ami gyakorlatilag 5 nap tanítási szünetet jelent, hisz a többi egyébként is hétvége, vagy ünnepnap, így munkaszüneti nap.

A tavaszi szünet az aktív kikapcsolódás és feltöltődés időszaka lehet, a hosszú tél után érdemes az éledező természetben kirándulni, kerékpározni. Az év végi hajrá előtti kikapcsolódás és szusszanás hete.

Hogyan számol a „Hány nap van a tavaszi szünetig” számláló?

A tavaszi szünet visszaszámláló a szünet előtti utolsó tanítási nap éjfélig, azaz 2025. április 16. szerda, 24.00 óráig.

Google keresések tavaszi szünet témakörben

A Google hivatalos statisztikája szerint a tavaszi szünet már decemberben el kezdi érdekelni az embereket, majd március elejétől egyre intenzívebben keresnek arra, hogy hány nap van még a tavaszi szünetig.


Arra is kíváncsi vagy, hogy hány nap van az érettségiig? Vagy hogy mennyi idő múlva lesz a nyári szünet? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.