Az 5 legjobb Húsvéti film gyerekeknek

Sokan vannak, akik nem hívei a hagyományos húsvéti szokásoknak , helyette egy igazi, családi kikapcsolódást szerveznek az ünnep napjaira. Íme, egy kis segítség a tervezéshez: ez az öt kihagyhatatlan húsvéti film önfeledt kikapcsolódást nyújt nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak.

Az iskolai tavaszi szünet és a húsvét minden évben egy időpontra esik, így a gyermekes családoknak néhány extra nappal számolni kell programtervezéskor. Érdemes időben megnézni, hogy mikor van húsvét, hisz ez egy mozgó ünnep, ami minden évben más időpontra esik.

Tavasz közeledtével kihagyhatatlan a szabad levegős kikapcsolódás, de egy kirándulás fáradalmait egy családi filmnézéssel a legjobb kipihenni. A húsvéti filmek még az ünnepi hangulatot is megteremtik, így nincs más hátra, mint készíteni egy nagy tál pattogatott kukoricát és bekucorodni a kanapéra.

Nyúl Péter – húsvéti film az egész családnak

 • Eredeti cím: Peter Rabbit
 • Megjelenés éve: 2018
 • Műfaj: vígjáték, színészek és animációs figurák vegyesen szerepelnek a filmben
 • Főszereplők: Domhnall Gleeson, Rose Byrne, Sam Neill, Marianne Jean-Baptiste

A történet röviden: A 2018-ban bemutatott Nyúl Péter (Peter Rabbit) című film az 1902-ben megjelent angol gyermekkönyv-sorozat alapján készült, de a mai korra modernizálva. A film főszereplője Nyúl Péter, aki elszabadul a vadonból, hogy egy emberi kertben csintalankodjon, miközben megpróbálja elkerülni a kert tulajdonosának, Mr. McGregornak a haragját. A filmben Nyúl Péter a barátaival, a többi állattal együtt él az emberi kertben, és azon dolgoznak, hogy megóvják magukat és a kertet a rosszindulatú tulajdonostól.

A film azonban nem csak egy egyszerű „nyuszis” történet, hanem a humora és a modern stílusa miatt nagyon szórakoztató és élvezetes. A filmben sokan kritizálták a jellegzetes brit humort és az eredeti könyvek ártatlanságától való eltérést, ugyanakkor a filmnek sikerült megőriznie Nyúl Péter karakterének szellemét és játékosságát, miközben frissítette a történetet a modern kor igényeihez és ízléséhez.

A kék kabátos nyuszi kalandjai a Nyúl Péter filmben, a linkre kattintva nézheted meg.

Nyúlcipő – Nyúl Péter 2.

 • Eredeti cím: Peter Rabbit 2. – The Runaway
 • Megjelenés éve: 2021
 • Műfaj: vígjáték, színészek és animációs figurák vegyesen szerepelnek a filmben
 • Főszereplők: Rose Byrne, Domhnall Gleeson, David Oyelowo, Elizabeth Debicki, Margot Robbie, James Corden

A történet röviden: A film második részében Péter, miután már megszokta az emberi világot, egy nap kalandos útra indul, hogy új dolgokat fedezzen fel, és megismerje az élet egyéb lehetőségeit.

Miközben Péter és barátai körbeutazzák az országot, kiderül, hogy Thomas McGregor, akit Péter és barátai az előző filmben elűztek a kertből, írói pályára lépett, és megírta Nyúl Péter történetét. Az új könyv sikeres lesz, és a kék kabátos nyuszi hamarosan az egész világ kedvenc figurájává válik. Igaz, hogy Nyúl Péter a figyelem középpontjába kerül, de úgy érzi, hogy elveszítette a kapcsolatot a barátaival és a saját valódi önmagával.

Ekkor Péter elszökik, hogy megtalálja önmagát, és újra felfedezze az igazi értékeit. Barátai elhatározzák, hogy követik és segítenek neki megtalálni az útját. Végül a történet azt mutatja be, hogy az igazi barátság és szeretet mindig útmutatást nyújt, és hogy soha nem szabad elfelejteni, hogy az élet értéke nem az állandó dicsőségben vagy a hírnévben, hanem az igazi barátságokban és azokban az értékekben rejlik, amelyeket a szívünkben hordozunk.

Nyúl Péter kalandja egy kihagyhatatlan családi húsvéti film, melyet a linkre kattintva érsz el.

Hopp – húsvéti film gyerekeknek

 • Eredeti cím: Hop
 • Megjelenés éve: 2011
 • Műfaj: vígjáték
 • Főszereplők: James Marsden, Kaley Cuoco, Gary Cole, Elizabeth Perkins, David Hasselhoff 

A történet röviden: A film főszereplője Husi, akit apja, a Húsvéti Nyuszi, beavat a Húsvéti gyár működésébe, remélve, hogy fia folytatja a hagyományokat. Husit elkápráztatja a gyár, de inkább a dobolás érdekli, mintsem az apja által meghatározott hagyományok szerinti tojásfestegetés. Husi elhagyja otthonát, Los Angelesbe költözik, hogy elérje az álmait. Azonban nehéz dolga van, mivel a városban senki sem hisz a Húsvéti Nyuszikban, és munkát sem talál könnyen.

Husi élete fenekestől felfordul, amikor találkozik Fred-del, egy lepukkant munkanélkülivel, aki éppen dobos karrierről álmodozik. Fred megsajnálja az elkeseredett nyuszit, és befogadja otthonába, ami együtt jár sok vicces és megható pillanattal. Mindeközben az apja, a Húsvéti Nyuszi aggodalmaskodni kezd, mivel a hagyományok szerint az örökösének vissza kell térnie, és át kell vennie a hatalmat.

A történet során Husinak meg kell küzdenie azzal a döntéssel, hogy ragaszkodjon-e az álmához, vagy feladja azt, és visszatérjen és kövesse a hagyományos családi utat.

A Hopp, melyet a linkre kattintva érsz el, egy szórakoztató és vidám animációs húsvéti film, amely sok nevetést és jókedvet garantál a nézőknek.

Az öt legenda – animációs húsvéti film

 • Eredeti cím: Rise of the Guardians
 • Megjelenés éve: 2012
 • Műfaj: animációs játékfilm
 • Szereplők hangjai: Chris Pine, Hugh Jackman, Isla Fisher, Alec Baldwin

A történet röviden: az animációs húsvéti film egy fantasztikus világban játszódik, ahol a Télapó, a Fogtündér, a Homokember és a Húsvéti Nyuszi összefognak, hogy megvédjék az ártatlan gyerekeket Szurok mumus gonoszságaitól.

A történet főhőse Dér Jankó, a fiatal és titokzatos figura, akinek nincs emlékezete a múltjáról. Egy nap azonban, miután egy varázspálcával életre kelt egy tavat, a Télapó meglátogatja, és arra kéri, hogy csatlakozzon az Őrzők csapatához. Az Őrzők a gyerekek álomvilágát védelmezik a gonosz Szurok ellen, aki félelmet és sötétséget akar terjeszteni.

A történet végén Jankó szembeszáll Szurokkal, és megmutatja, hogy a hit és a jó szándék mindenek fölött áll. Az Őrzők csapata győzedelmeskedik, és újra eljön az álmok és a csodák ideje a világon. A film üzenete, hogy az álmok és a hit ereje minden kihívást legyőzhet, és mindannyian képesek vagyunk hősök lenni a saját életünkben.

Dér Jankó és az Őrzők kalandjait Az öt legenda filmben, a linkre kattintva megnézheted.

A húsvéti nyuszi a városba megy

 • Eredeti cím: The Easter Bunny is Comin’ to Town
 • Megjelenés éve: 1977
 • Műfaj: animációs játékfilm
 • Szereplők hangja: Húsvéti Nyuszi: Reviczky Gábor, Lánygyerek: Törőcsik Mari, Tigris: Rátonyi Róbert, Zsiráf: Schmied Zoltán, Pingvin: Scherer Péter

A történet röviden: az életrevaló és vidám nyuszi, Nappamacs Kölyökfalván él, ahol tavasszal mindenki húsvéti meglepetések készítésébe kezd, hogy aztán Nappamacs, a nyuszi elindulhasson a hímes tojásokkal és a fincsi cukorkákkal a közeli városba.

Ám szegénynek nem árt vigyáznia, a mogorva városiak ugyanis nem kedvelik a gyerekeket, hát még az ugribugri nyuszikat! Ez a varázslatos bábfilm, amelyben a legendás Fred Astaire mesél és énekel, lefegyverző kedvességgel mutatja be, hogyan találják ki Nappamacsék kedvenc húsvéti szokásainkat, és nyerik meg velük szép lassan a zsémbeskedő városlakókat.

A húsvéti nyuszi a városba megy klasszikusnak számító húsvéti film, ami évek múltán is népszerű a családok körében.


Ezek a kedves húsvéti családi filmek vidám perceket csempésznek az ünnep napjaiba. Mindenki megtalálhatja a saját kedvencét, de akár mind sorra kerülhet.