Hány nap van mikulásig?

Nagyszakállú télapó, kiscsizma az ablakban, mikuláscsomag és virgács. Ki ne gondolna örömmel ezekre az izgalommal teli napokra még felnőtt fejjel is. Ha gyermek van a családban, akkor a mikulás-várás egy izgalommal teli esemény. Ezért ahogy közeledünk decemberhez, egyre gyakrabban hangzik el a „hány nap van mikulásig” kérdés.

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN MIKULÁSIG.

Mikor jön a télapó 2024-ben?

A mikulás minden évben Szent Miklós napján, azaz december 6-án érkezik. De a télapónak sok helyre kell mennie, így vannak családok, ahová már december 5-én este becsempészi a csomagot a csizmákba. Másokhoz december 6-án reggelre érkezik, de olyan is akad, akihez 6-án este ér oda.

Mikulás napján a fényesre pucolt csizma kerül az ablakba, amibe a mikulás beleteszi a sok finomságot. Az édességek mellé apró ajándékok is kerülhetnek, de a virgács is elmaradhatatlan kelléke a mikuláscsomagnak.

HOGYAN SZÁMOL A “HÁNY NAP VAN mikulásig” SZÁMLÁLÓ?

Mivel családja válogatja, hogy mikor jár a mikulás, a visszaszámláló 2024. december 5. kedd délután 5 óráig számol visszafelé. Ekkor érdemes kitenni az ablakba a fényesre tisztított csizmákat. Innentől jöhet a lázas várakozás. A mikulás pedig majd megtölti a cipellőket sok-sok édességgel, amikor éppen odaér.

´Mikulás ajándékokkal

GOOGLE KERESÉSEK mikulás TÉMAKÖRBEN

A Google hivatalos statisztikája szerint a mikulás már október közepén el kezdi érdekelni az embereket, majd november végén egyre intenzívebben keresnek arra, hogy még hány nap van mikulásig.


Mikulás után nem sokat kell várni, hogy karácsony legyen. Kíváncsi vagy arra is, hogy mikor lesz karácsony? Vagy mennyi van még hátra szilveszterig? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.