Hány nap van pünkösdig?

A húsvéti ünnepekhez kötődő keresztény ünnep a pünkösd. Egyesek felekezeti okokból várják, míg mások csak azért, mert munkaszüneti nap. De egy biztos, húsvét után sokakat érdekel, hogy hány nap van pünkösdig?

MÉG (MÁR CSAK?)

VAN PÜNKÖSDIG 2025-BEN.

Mi az a pünkösd?

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra. Elnevezése a görög pentekoszté (hémera), azaz ötvenedik (nap) kifejezés magyaros változata.

Csiksomlyói búcsú

A pünkösdhöz köthető legnagyobb magyar vonatkozású esemény a Csíksomlyói búcsú. A csíksomlyói Mária-kegyhelyhez történő pünkösdi zarándoklat hagyománya a XV. századra nyúlik vissza és ma is óriási népszerűségnek örvend.

Több százezer résztvevő jelenlétében, minden év pünkösdjén szabadtéri szentmisét tartanak az erdélyi Kissomlyó-hegy és a Nagysomlyó-hegy közötti területen.

Mikor van pünkösd 2025-ben?

Pünkösd egy mozgó ünnep, vagyis minden évben igazodik a húsvéti ünnepekhez. Nincs ez másképp 2025-ben sem. Mivel pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon kezdődik, így ez a nap 2025-ben június 08.

A pünkösdi ünnep 2 napos, tehát a pünkösdvasárnapot követő hétfő is az ünnep része, így ez a nap munkaszüneti nap.

Csíksomlyó nyereg, pünkösdi búcsú helyszíne

Mikor van pünkösd 2026-ban?

Szeretnéd jó előre tudni, hogy mikor lesz pünkösd 2026-ban?

  • Pünkösdvasárnap: 2026. május 24. vasárnap
  • Pünkösdhétfő: 2026. május 25. hétfő

Hány nap van pünkösdig 2026-ban?

HOGYAN SZÁMOL A “HÁNY NAP van pünkösdig” SZÁMLÁLÓ?

A pünkösdi visszaszámláló a pünkösdvasárnap előtti nap éjfélig, azaz 2025. június 07. szombat, 24.00 óráig számol visszafelé. A 2026-os pünkösdi visszaszámláló 2026. május 23. szombat, 24.00 óráig számol visszafelé.

GOOGLE KERESÉSEK pünkösd TÉMAKÖRBEN

A Google hivatalos statisztikája szerint a pünkösd iránti érdeklődés húsvét után indul el, majd április közepétől egyre intenzívebben keresnek arra, hogy még hány nap van pünkösdig.


Pünkösd után a legnagyobb keresztény ünnep karácsonykor lesz. Kíváncsi vagy rá mikor lesz karácsony? Vagy az is érdekel, hogy mennyi idő van még húsvétig? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.