Legyen feledhetetlen a kastély esküvő!

Az elegancia, a nyugalom és a romantika hármasa egyesül egy kastélyban megtartott esküvőben. Mivel hazánk bővelkedik ilyen műemlékekben, egyre többen fedezik fel a kastély esküvő előnyeit.

Miért érdemes kastélyban tartani a rendezvényt? Mire ügyelj a szervezéssel, hogy valódi ünnep legyen számotokra és vendégeid számára is? Összefoglaljuk a legfontosabbakat.

A kastély esküvő előnyei

A „boldogító igen” kimondása rengeteg szervezéssel jár, ha ünnepélyes keretek között szeretnénk megtenni. Egy kiváló helyszín viszont megkönnyítheti a dolgot. Lássuk az előnyöket részletesen:

 • Elvonulva a város zajától könnyebb az ünnepre figyelni, Nektek és meghívottjaitoknak is.
 • Minden egy fedél alatt van: adott a csodás környezet a ceremóniához, a vacsorához és a lakodalomhoz is.
 • A készülődés és a fotózás is itt történhet, így kevesebb stressz éri az ifjú párt.
 • A személyzet megbeszélés szerint rendelkezésre áll mindenben.
Kastély esküvő fotózás
 • Általában ceremóniamestert és lemezlovast is biztosítanak.
 • A szállás is rendelkezésre áll egy kastély esküvő során.
 • Nagyobb vendéglétszám esetén az egész épület és hatalmas parkja csak a Tiétek. Nem kell senkivel osztozni, nem zavarjátok egymást.
 • A vendégek maradhatnak több napon át, s élhetnek a hotel nyújtotta szolgáltatásokkal (pl. wellness, borkóstoló, gasztro túra).

A tökéletes ünnep titka

Nehéz megmondani, mi teszi tökéletessé a napot, amikor a menyasszony és a vőlegény összeköti életét. Talán a sok apró részlet teremti meg a meghitt környezetet, de az egymásra figyelés és a pillanat teljes átélése teszi emlékezetessé az „igen” kimondását. Mindennek csupán az a feltétele, hogy a szerelmesek a Nagy Napon már ne a szervezéssel törődjenek, hanem az eseményre hangolódjanak.

Az előkészületek során érdemes a következőkre figyelni:

 • A legszebb kastély esküvő helyszín megtalálása hosszú folyamat. Mivel a történelmi épületek kedveltek, a tervezett dátum előtt 1,5-2 évvel kezdjétek el a keresést!
 • Személyesen látogassatok el a szimpatikus épületekbe, hogy magát a hangulatot is átéljétek!
 • Kérjetek előre ízelítőt az ottani szolgáltatók kínálatából! Nem biztos, hogy a helyi étterem tortája nyeri el a tetszéseteket, annak ellenére, hogy kényelmes megoldás.
 • A távolabbról érkező szolgáltatókkal (pl. sminkes, fodrász) időben egyeztessetek!
 • A vezetéssel vegyétek át, milyen megoldásokat biztosítanak rossz idő esetén! Általában lehetőség van sátor használatára vagy fedett szervezésre.
 • Érkezzetek néhány nappal korábban a szállásra, hogy legyen időtök beleélni magatokat a kastély esküvő hangulatába.
Kastély esküvő menyasszony

Különleges ötletek

Amennyiben ezekre a nagyszerű műemlékekre esik a választás, hozzatok ki a legtöbbet a hangulatból!

Izgalmas téma

Tervezhettek tematikus házasságkötést, például középkori, lovagi vagy barokk mintára. Akár ruházatotok is tükrözheti, hogy Ti vagytok például a gróf és a grófné. Megfelelő díszlettel persze szinte bármilyen stílus megvalósítható.

Lehettek egy tündérmese szereplői, vintage jegyespár, de akár modern luxusceremóniát is szervezhettek az ódon falak között. Egy kis előrelátással már a meghívók megálmodásánál megjelenik a téma, s végigköveti az egész eseményt. Így köszönőajándékot is könnyebb kitalálni.

Kiváló gyerekprogramok

Sok csemete várható a lakodalomba? Szerencsére egy több hektáros területen rengeteg lehetőséget biztosíthattok nekik, hogy jól érezzék magukat. Sokkal könnyebb itt az animátorok dolga, mint egy kis rendezvényteremben.

Kastély esküvő kastélykert

Környezetbarát szemlélet

Rengeteg szálló berendezkedett már vagy legalábbis nyitott a „zöld” rendezvényekre. Így valószínűleg nem ütköztök sok akadályba, ha ez a tervetek. Érdemes azért erre külön csapatot szerződtetni, hogy biztosan megvalósuljon a környezettudatos szemlélet minden téren.


A kastély esküvő egyedülálló lehetőség álmaitok megvalósítására. Ha szeretnétek közös életetek Nagy Napját nyugalomban, békés környezetben, magasszintű szolgáltatásokat igénybe véve szeretteitekkel eltölteni, érdemes megismerni ezeket a gyönyörű helyszíneket. A lényeg, hogy időben elkezdjétek az előkészületeket!