Hány nap van iskolakezdésig?

Van, aki azért számolja, mert alig várja, van, aki azért mert egyáltalán nem. Egy biztos, nyár vége felé közeledve egyre többen kíváncsiak arra, hogy hány nap van iskolakezdésig.

A nyári szünet időkerekét megállítani nem tudjuk, de itt folyamatosan nyomon követheted az iskolakezdésig hátralévő napok számát, hogy minél jobban ki tudd használni a szünet napjait.

A 2023/2024-es tanév ELKEZDŐDÖTT. Amint meghatározzák a 2024/25-ös tanév rendjét, visszaszámlálónk újraindul.

Miért fontos tudni, hogy hány nap van iskolakezdésig?

Az, hogy mikor kezdődik az iskola, nem csak amiatt fontos, hogy meddig élvezheted még a nyár örömeit, hanem azért is, hogy időben fel tudj készülni az új tanévre. A tanszerek, a füzetek és a könyvek beszerzése időigényes, így nem árt időben belekezdeni. A kötelező olvasmányokba sem árt már belekezdeni.

A 2023/24-es tanév a szeptember elsejei tanítási nappal vette kezdetét. Az év közbeni szünetekről, a hosszú hétvégékről és a teljes tanév rendjéről a 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet alapan tájékozódhatsz bővebben.

Hány tanítási nap van egy évben?

A tanév közeledtével nem csak az érdekli a diákokat, hogy hány nap van iskolakezdésig, hanem az is, hogy hány nap, helyesebben hány tanítási nap az adott tanév. A 2022/23-as tanévben a tanítási napok száma általában 183 nap volt. A nappali oktatási rend szerint működő szakgimnáziumokban 179, gimnáziumokban és szakiskolákban 180 nap.

A 2023/24-es tanév rendjét, így a tanítási napok számát a tanítási rend fogja meghatározni.

Iskolakezdés

Az iskolakezdésre KERESÉSEK GYAKORISÁGA

Google hivatalos statisztikája alapján az iskolakezdésre már augusztus első hetében megindul a keresés. Ahogy közeledünk az első tanítási naphoz, hatványozottan emelkedik az érdeklődés arra vonatkozóan, hogy mikor kezdődik az iskola és hány nap van még iskolakezdésig.

Hogyan számol a „Hány nap van iskolakezdésig” számláló?

A visszaszámláló a 2023/24-es tanév első napjának reggeléig, azaz 2023. szeptember 1. péntek 8.00 óráig számolt.


Arra is kíváncsi vagy hány nap van még az őszi szünetig? Vagy hogy mennyin idő múlva lesz a téli szünet? A linkre kattintva az összes Hány nap van még? visszaszámlálónkat megnézheted egy csokorba gyűjtve. Megtudhatod, hogy hány nap múlva lesznek a várva várt ünnepeink, az iskolai szünetek, vagy más események.