BUSZACSA – Bujtosi Szabadidő Csarnok

Nosztalgiázzunk egy kicsit, és idézzük fel a régi BUSZACSA feledhetetlen pillanatait.

Kérdezz meg egy nyíregyházit, tudja-e, mi az a BUSZACSA. Szinte nem lesz olyan ember, aki ne válaszolna rá kapásból, hogy ez a Bujtosi Szabadidő Csarnok rövidítve. Annak ellenére, hogy pár évvel ezelőtt új nevet kapott, a köznyelvben a BUSZACSA tovább él.

A Buszacsa 1988-ban nyitotta meg kapuit. Az ország második legnagyobb sportcsarnoka, bármilyen jellegű sport-, kulturális és szabadidős program megrendezésére alkalmas. Számos koncert, sportesemény, vásár és kiállítás lebonyolítási helyszíne, átadásától napjainkig.

Emlékezetes BUSZACSA programok

Rögtön a nyitás évében, 1988-ban, Hofi Géza műsora 7000 főt vonzott a csarnokba.

A hagyományos Újévi Koncert a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a Majorette Csoport előadásában szintén a kezdetektől jelen van a BUSZACSA életében. Ez az a rendezvény, amely a nyitástól, egészen napjainkig minden évben megrendezésre került, kivéve 2021-ben a járványhelyzet miatt. Ekkor élőben nem, de a televízió képernyőjén keresztül láthattak a nézők egy válogatást az elmúlt évek sikeres előadásaiból.

1990-től közel 2 évtizeden át került megrendezésre a Kelet-Nyugat Expo, a térség legnagyobb nemzetközi kiállítása és vására.

1991. április 2. Richard Clayderman koncertjét 4500-an hallgatták meg élőben.

Richard Clayderman

1996. október 13án mutatta be az amerikai Public Theatre a világhírű zenés darabot, a Hair-t

1999. április 3-án rangos esemény helyszíne volt a BUSZACSA, ugyanis a megye árvízkárosultjai számára jótékonysági koncertet tartottak, ahol a fellépők között szerepelt a Republic együttes, Payer András, Zsadon Andrea, Vikidál Gyula és még sokan mások. A belépőjegyek ára 1000 Ft. Volt.

2002. nyarán rendezték meg a főiskolás teremlabdarúgó, azaz a futsal világbajnokságot Nyíregyházán, aminek számos mérkőzése a BUSZACSA-ban került megrendezésre.

Fotsal

2007. december került sor az első Retro Fesztiválra, ami azóta is minden évben megrendezésre kerül.

2009. szeptember 11-én a csarnok életének talán legnagyobb sztárrendezvénye, a Tiesto DHT Night elnevezésű produkció zajlott, ahol nemzetközi és hazai lemezlovasok léptek színpadra reggel 6 óráig.

2010. októberben a Sose halunk meg musicalt láthatta a nyíregyházi közönség Koltai Róbert főszereplésével.

BUSZACSA átnevezve

2016. márciusában döntött a Közgyűlés, hogy a BUSZACSA új neve Continental Aréna lesz, annak tiszteletére, hogy a városban üzemelő ContiTech Magyarország Kft. jelentős támogatásban részesíti az utánpótlás-nevelést.