Mi a WooCommerce? Hogyan működik?

Évente több ezer új e-kereskedelmi vállalkozás indul. Az új online kiskereskedők nem szűkölködnek lehetőségekben, amikor platformot kell választaniuk, melyek közül az egyik legnépszerűbb a WooCommerce.

A döntés nem egyszerű. Shopify, Magento vagy a WooCommerce? A lehető legegyszerűbb platform a legjobb választás, vagy olyan, amely képes együtt nőni a vállalkozással?

A világszerte mintegy 2,3 millió e-kereskedelmi áruházban használt WooCommerce különösen barátságos az új e-kereskedők számára, mivel az egyszerű használatot hihetetlen teljesítménnyel, rugalmassággal és funkciókkal kombinálja.

Mi a WooCommerce?

Kezdjük az alapokkal és tisztázzuk, hogy mi az a WooCommerce. A WooCommerce a WordPress számára kifejlesztett e-kereskedelmi bővítmény (plugin).

Egyszerűvé teszi az online áruház létrehozását és kezelését. Ésszerű rugalmassággal és számos létfontosságú funkcióval rendelkezik, mint például készlet- és adatkezelés, biztonságos fizetés és szállítási integráció.

Online vásárlás, WooCommerce webáruház

Miért érdemes a WooCommerce-t használni?

Eddig több, mint 27 millió alkalommal töltötték le az alkalmazást, az összes WordPress áruház 99%-át WooCoommerce működteti. Alacsony nehézségi fokú, könnyen használható a kezdő webhelytulajdonosok számára is.

A WooCommerce a legnépszerűbb és vitathatatlanul a legjobb e-kereskedelmi plugin a WordPresshez, és integrációja nagyszerű SEO-t biztosít a weboldalak számára. Mivel nyílt forráskódú, korlátlan testreszabást kínál. A WordPress és a WooCommerce használata azt is jelenti, hogy a robusztus nyílt forráskódú közösség támogatását élvezheti.

Ha egy szakértővel konzultálna a webáruházról, akkor bármikor könnyen megteheti, csak fel kell venni a kapcsolatot és árajánlatot kérni Woocommerce webáruház készítésre.

A WooCommerce története

Vessünk egy pillantást vissza az eredetére. 2011-ben két fejlesztő, Mike Jolley és James Koster kiadta a WooCommerce-t, miután a Jigoshop nevű e-kereskedelmi plugin másolatán dolgoztak. 2015-ben a WooCommerce-t és testvérpluginját, a WooThemes-t is felvásárolta az Automattic, a WordPress anyavállalata.

Webáruház, webshop

Amikor a WordPress és a WooCommerce egyesítette erőit, ez csak tovább lendítette a WooCommerce növekedését. Ma az Automattic továbbra is aktív fejlesztője a WooCommerce-nek, és új magasságokba emeli a plugint.

Hogyan működik a WooCommerce?

A WooCommerce egy ingyenes bővítmény. Lehetővé teszi, hogy egy WordPress alapú weboldalt webáruházzá alakítson, termékekkel töltsön fel, kosár és pénztár funkciót alakítson ki. A WooCommerce teljes mértékben kompatibilis a WordPress webhely funkcióival.

A WooCommerce moduláris rendszerben működik

Ahhoz, hogy igazán megértsük, mi is a WooCommerce, meg kell vizsgálnunk a moduláris keretrendszerét. A WordPresshez hasonlóan a WooCommerce is gazdag funkciókészletet tartalmaz, amely bővítményekkel bővíthető.

A WooCommerce-t használó kiskereskedők kétszeresen is profitálnak ebből a modularitásból: hozzáférhetnek több ezer WordPress bővítményhez és témához, valamint több száz, csak a WooCommerce-hez épített, e-kereskedelem-specifikus bővítményhez.

WooCommerce webáruház mobilon

A moduláris rendszer zsenialitása abban rejlik, hogy segíti a fejlesztők közösségének kialakulását, akik olyan bővítményeket készítenek, amelyek a WooCommerce és a WordPress speciális funkcióit egészítik ki. Mindez monolitikus alkalmazások esetén nem lehetséges. A megfelelő bővítményekkel a WooCommerce tökéletes nyílt forráskódú e-kereskedelmi platform lehet minden kiskereskedő számára.

Ezek a bővítmények bővíthetik a funkcionalitást a szállítás, a fizetés, a termékek kezelése és még sok más tekintetében. A WooCommerce fejlesztői maguk is számos további bővítményt fejlesztettek ki és ajánlanak a webáruházuk használatakor.

A WooCommerce-el bármit el lehet adni

A WooCommerce hihetetlenül rugalmas. A valóság az, hogy készíthet egy weboldalt termékek eladására – és ez szinte mindent jelent. Ha el akar adni valamit, akár a WooCommerce dropshipping segítségével, akár digitális termékek létrehozásával, a WooCommerce segítségével megteheti. Vannak még fizikai termékek, előfizetések, tagságok, találkozók és még sok más.


Akár egyetlen digitális terméket, akár fizikai termékek hatalmas választékát kívánja értékesíteni, a WooCommerce az e-kereskedelmi alkalmazások svájci bicskája.