Az 5 legnépszerűbb Halloween kellék

A Halloweent lehet szeretni, vagy nem szeretni, de létezik és töretlenül nő a népszerűsége. Egyre több család életébe surran be néhány Halloween kellék, de sokan jelmezes partyt is rendeznek és a házat kívül-belül Halloween hangulatúra dekorálják.

Az ünnepi készülődéshez először nem árt tudni, hogy mikor van Halloween, mennyi időnk maradt szellemessé tenni az otthonunkat. Ha a helyzetet felmértük, jöhet a tervezés.

Kérdés, hogy milyen Haloweeni dekorációt szeretnénk, kellenek-e jelmezek, magunk készülünk otthoni kreatívkodással, vagy inkább beszerzünk mindent készen. Nézzük melyek a leggyakoribb Halloween kellékek, melyeket érdemes előtérbe helyezni tervezéskor.

1. Töklámpás, a kihagyhatatlan halloween kellék

Ha kimondjuk Halloween, mindenkinek a mókásra faragott töklámpások jutnak eszébe. Főleg a gyerekes családok körében népszerű a tökfaragás. Már napokkal Halloween előtt beszerző hadjárat indul a minél nagyobb narancssárga sütőtökért, kezdődik a legmókásabb Halloween minta utáni kutatás, majd a közös faragás.

A tökfaragást érdemes összekötni az októberi jeles napok egyikével, a nemzetközi sütőtök nappal. A szokások alapján ezen a napon kezdenek neki a Halloween töklámpás faragásához. Több helyen tökfaragó versenyt is hirdetnek, melynek a legmókásabb, legegyedibb ijesztő tökfej lesz a győztese.

Halloween töklámpás kültérre

Halloween töklámpás

A kifaragott tököt a ház bejáratához helyezik, szerepe pedig a gonosz szellemek távoltartása. Sötétedéskor a belsejébe helyezett, meggyújtott gyertya fogja átvilágítani a tökfejet, ami ilyenkor mutatja meg igazi arcát.

Töklámpás befőttes üvegből

Lámpás befőttes üvegből

Lámpást nem csak tökből faraghatunk, hanem befőttes üvegből házilag is készíthetünk. Míg a töklámpás a bejárati ajtó környékén csücsül, a befőttes üveges lámpást magunkkal is vihetjük egy éjszakai Halloween sétára.

Töklámpás alakú Halloween kellékek dekorációhoz

Halloween tök csésze

A nagy, gömbölyű sütőtök annyira népszerű Halloween kellék, hogy számtalan helyen köszön vissza, mint motívum. Tök mintás lufi, szalvéta, tányér, pohár, tök alakú csésze, vagy tálka.

A narancssárga sütőtök a Halloween legismertebb jelképe, így bármilyen használati tárgyat, vagy dekorációt választasz Halloweenre, a tökmintással nem lehet mellélőni.

2. Szellem

Szellem jelmez Halloween jelmez

Mivel a Halloween nem más, mint a földi világ és a szellemvilág keveredése egy éjszakára, így mi sem természetesebb, hogy a szellemek kihagyhatatlan szimbólumai az ünnepnek.

Ha a gyerekek édesség beszerző körútra indulnak, akkor az egyik legegyszerűbb, ha szellemnek öltöznek. Ehhez nincs másra szükség, mint egy fehér lepedőre, amin a szemnek és a szájnak kell nyílást vágni és máris kész.

3. Halloween partyra boszorkány jelmez

Halloween partyra készülve az egyik leghamarabb felmerülő kérdés, hogy mibe öltözzünk be. A kislányok és a hölgyek legjobban a boszorkány jelmezt kedvelik. Egy komplett boszorkány öltözet beszerezhető partykellékek boltjából, vagy jelmezkölcsönzőből, de magunk is összeállíthatunk egyet házilag.

Boszorkány jelmez Halloween kellékek

A boszorkány öltözet alapja minden esetben a fekete ruha, ami leggyakrabban egy sallangos, bő szoknyás összeállítás, de egy csini szűk ruhás, vagy egy nadrágos verzió sem elvetendő. Néhány Halloween kellék és narancssárga kiegészítő bármilyen fekete ruhát boszorkány jelmezzé tud alakítani.

A boszorkány jelmez legfontosabb kellékei a boszorkánykalap és a seprű. A jellegzetes kalap hosszú, kúp alakú, melynek felületét leggyakrabban arany csillagok díszítenek.

Halloween smink

A boszorkányhatást egy igazi boszis sminkkel lehet fokozni. Vérvörösre, vagy feketére rúzsozott száj, sötétre kontúrozott szem, lilára festett szemhéj, ezek jellemzik a Halloween boszorkány sminkjét.

4. Pók

A pók és a pókháló a szellemjárta ódon kastélyok elválaszthatatlan része, ezáltal a Halloween sem képzelhető el nélküle. Mű pókháló mű pókkal, elég műnek hangzik, de kedvelt lakásdekoráció kültéren és beltéren egyaránt.

Halloween kellék pók

A pókháló, mint motívum gyakran jelenik meg a Halloweenkor használt tárgyakon is, mint terítő, pohár, tányér, pókhálós gyertyatartó, de a torta teteje is lehet pókhálómintás.

5. Csontváz

Mivel Halloweenkor a legenda szerint a túlvilág megelevenedik és belép az evilágba, így természetes, hogy a csontváz is egy népszerű Halloween kellék. Gyerekek és felnőttek, férfiak és nők egyaránt szívesen öltöznek csontváz jelmezbe.

Vannak, akik a Halloween dekorációban helyeznek el egy csontvázat. Népszerű a neon színben világító változat, amit sötétebb lépcsőfordulókba, vagy az ablakba lehet elhelyezni.

Csontváz. mint Halloween kellék

Egész csontváz helyett sokan használnak koponya alakú Halloween kellékeket, mint pl. koponya alakú mécsestartót, vagy gyertyát.

A csontváz minta megjelenhet még a terítéken is, pl. a poharakon, tányérokon, vagy az asztalterítőn. De az is elegendő, ha csak a koponya kerül az ünnepi asztalra. Koponya alakú tálból lehet bólét kanalazni, de süthetünk koponya kinézetű tortát, vagy nassolhatunk koponya gumicukorkát is.