A leghasznosabb kiegészítők, ha újszülött érkezik a családba

Amennyiben hamarosan egy újabb taggal bővül a család, szükség van pár kiegészítőre, amit minden esetben be kell szerezni. Bár rengeteg információt lehet fellelni az interneten, egy helyen sajnos nem nagyon gyűjtik össze az összes fontos kelléket. Ebben a cikkben egy csokorba szedtem a legfontosabbakat, amire szükséged lesz.

Fontos kiegészítők, ha jön az új családtag

Gondoltad volna, hogy mennyi mindent be kell szerezned, mielőtt megérkezik a csöppség? Reméljük, hogy ez a lista segítségedre lesz a vásárlás során.

Pelenka

Talán az első és legfontosabb, hogy megfelelő pelust szerezz be. A prémium bugyi pelenka online is kapható, így még az utolsó pillanatban is rendelhetsz belőle. Legyen szó éjszakai, vagy éppen nappali változatról, ma már szinte bármilyen kivitelből válogathatsz. Fontos, hogy jó nedvszívó képességűt válassz, hisz a baba bőre nagyon érzékeny.

Babavarás, babapelenka

Mellszívó

Egy szoptatást támogató csoportban biztosan segítenek majd rajtad, így elegendő információt kaphatsz a témában. Egy mellszívó sok esetben tud hasznos lenni, hiszen biztos lesznek esetek, amikor a baba nem éhes, nem vagy vele, vagy éppen egyéb probléma van. Ilyenkor nyugodtan előkaphatod a kiegészítőt és máris megvan oldva a dolog.

Tejserkentő készítmények

Számos gyógynövényes változat kapható, amelytől nem kell ódzkodnod. A kecskeruta, az édeskömény, a görögszéna, az ánizs, vagy éppen a fahéj is jótékony hatású lehet, ha nincs elegendő tejed. Az édesköménnyel kapcsolatban azonban érdemes megjegyezni, hogy nagy mennyiségben hasfájást okozhat a csöppségnek, így nem árt óvatosan bánni vele. A gyógyszertárakban lehet vásárolni többféle keveréket is, de ezeket is csak akkor érdemes fogyasztani, ha valóban gondod van a tejjel. Egyéb esetben elég, ha tartasz otthon, biztos, ami biztos alapon.

Babafigyelő

Talán mondani sem kell, hogy a babafigyelő milyen fontos a mai világban. Ez persze igénytől is függ, ám nagyon hasznos kiegészítő lehet a balesetek elkerülése érdekében. A bébiőrök kínálata igen széles, egyre több funkcióval látják el őket, de a cél ugyanaz: akkor is figyelni tudod a gyermekedet, amikor épp nem vagy mellette.

Babavárás, babatextília

A textíliák

Takaró, lepedő, törölköző, ruhák, és sorolhatnám tovább. Itt csak azt említeném meg, hogy érdemes elkerülni mindenféle műszálas terméket, helyettük inkább tiszta pamutot keress, amely biztosan nem okoz majd allergiás reakciókat.

Orrszívó

Azok az álmatlan éjszakák! A kézi vagy az elektromos orrszívó is jó szolgálatot tehet, amennyiben eldugulna a baba orra. Ma már számos olyan típus is létezik, amelyet nem szükséges rácsatlakoztatni a porszívóra, hogy az egész családot felébresszük az éjszaka folyamán.

Hordozókendő

Manapság már egyre népszerűbbek a különböző hordozókendők, amelyek nemcsak praktikusak, hanem kényelmesek is egyben. Így bármikor veled lehet a babád, ha éppen szükségét érzitek.

Mire van szükséges az újszülöttnek?

Természetesen nem szabad megfeledkezni az újszülött legfontosabb kiegészítőiről sem. Kelleni fog neki egy kényelmes kiságy, amelybe érdemes kókuszrostból gyártott matracot helyezni. Rendkívül praktikus, hiszen jól szellőzik és egyszerűen tisztítható. Ennek a változatnak nagyon jó továbbá a nedvszívóképessége is, mosható és persze gyorsan meg is szárad.

Amit még mindenképpen szerezz be a baba számára:

  • Utazóágy
  • Fürdető kád
  • Autósülés
  • Babakocsi
  • Pelenkázó

Ezek nélkül nehéz dolgod lesz. Ha szeretnéd megkönnyíteni a helyzetedet, akkor mindenképpen vásárolj cseresznyemagot tartalmazó zsákot is, amely hasznos kellék lehet, ha a csöppség hasa vagy éppen füle kezd el fájni.


Összegezve: mielőtt újszülött érkezik a családba, gondold át, hogy mire is lesz szükségetek a mindennapok során. Bízunk benne, hogy az alábbi cikkben hasznos dolgokat találtál, melyeket még az utolsó pillanatban is be tudsz szerezni magatoknak.