Az 5 alapvető összetevő az otthoni koktélkészítéshez

Rendeztél már otthon koktélpartit, és gondoltál már arra, hogy tulajdonképpen mire is van szükséged ahhoz, hogy otthon koktélokat készíts?

Nos, ne keress tovább! Összeállítottunk egy listát 5 alapvető hozzávalóról, amire minden koktélparti szervezőnek szüksége van, hogy fantasztikus és nagyszerű ízű koktélokat készíthessen otthon. Ehhez minden eszközt megtalálsz a koktél alapanyag webáruházban.

Bartender, shaker

1. Koktéleszközök

Az első számú nélkülözhetetlen dolog, amire szükséged van, a koktéleszközök. A koktélok hűtéséhez, keveréséhez és hígításához nyilvánvalóan szükséged van egy koktélkeverőre. Különböző típusú koktélkeverők léteznek. Az emberek gyakran azt gondolják, hogy minél drágább, annál jobb.

Valójában nem számít, hogy mennyire drága a shaker. Csak a célját szolgálja. Olyan shakert vegyél, amely elvégzi a feladatát. Ha 50 fős partit rendezel, nem lenne logikus, ha egy kis műanyag koktélkeverőt vennél, ami 5 rázás után összetörik.

A különböző koktélok elkészítéséhez szintén elengedhetetlen eszközök a bárkanál, a muddler, a mexikói könyöklő és a szűrő. Ha pedig nem tudod, hogyan számold a töltéseket, akkor szerezz be egy jiggert.

2. Koktélpoharak

Akár egy kis, exkluzív koktélpartit, akár egy vadító házibulit rendezel, a poharak elengedhetetlenek. A koktéloknál fő szempont a prezentáció, és a poharak nagy részét képezik a koktélbemutatónak. Csak ne feledd, hogy a megfelelő koktélokhoz a megfelelő poharakat szerezd be.

Ne akarj egy Cosmopolitant egy whiskys pohárban prezentálni. A Cosmopolitan megérdemel egy ízléses Martinis poharat, míg egy Negroni jól mutat egy masszív Rocks pohárban.

Poharak egy bárban

3. Szeszes italok

A szeszes italok alapos ismerete sokat segít az otthoni koktélkészítésben. Abban az esetben, ha nem rendelkezel mélyreható szeszesital-ismeretekkel (Nem is várjuk el tőled), íme, egy lista 5 alapvető szeszesitalról, amire egy koktélparti szervezőnek szüksége lehet a folyékony finomságok elkészítéséhez.

  • Rum: Cukornád alapú szeszes ital
  • Whisky: Gabonaalapú érlelt szeszes ital
  • Tequila: Agávé alapú párlat
  • Vodka: Bármilyen erjeszthető cukoralapú szeszesital
  • Gin: Borókabogyóval és botanikai anyagokkal ízesített semleges alkoholalapú szeszes ital.

Nyilvánvalóan több szeszes ital is létezik a világon. De ezzel az öt különböző szeszes itallal már számtalan koktélt készíthetsz.

4. Likőrök

Csak szeszes italokkal nem tudod elkészíteni azokat a finom koktélokat. A koktélok elkészítéséhez ízekre is szükséged van. Az egyik összetevő, amivel biztosan megkapod ezeket az ízeket, a likőr. A likőrök az ízek széles skáláját kínálják. A jól ismert Triple Sec-től a virágos bodzaviráglikőrig.

Koktél

Bármilyen ízre vágysz, valószínűleg kaphatsz olyan likőrt, amely tartalmazza azt az ízt. A likőrök jellemzően édesek, ezért ha sok likőrt használsz a koktéljaidban, akkor a vendégeknek másnap talán fogorvoshoz kell menniük.

Tartsd szem előtt a koktélok receptjét, hogy az édes likőrök és a többi szeszes ital között megfelelő egyensúlyt tarts, és akkor minden rendben lesz!

5. Citrusfélék

A koktélok édes tónusainak ellensúlyozásához szükséged van valami savanyúra. A koktélokban világszerte használt, a bártenderek által leggyakrabban használt savanyúságok a citromlé & a lime lé.

Koktélok

Ezeket megvásárolhatod a helyi szupermarketben. Vagy megspórolhatsz magadnak egy kis pénzt, és vásárolhatsz friss lime-ot vagy citromot, és a leveket magad préselheted ki egy mexikói könyöklővel. Megjegyzés: A friss gyümölcslevek jobb ízűek a koktélokban, mint a feldolgozottak.


A koktélok minden partyn elkápráztatják a vendégeket. A jó hangulat érdekében érdemes beszerezni pár eszközt, néhány italt és koktélreceptet. A siker garantált!