DIY fa termékek a lakás bármely pontjára

A fa időtálló és környezetbarát anyag. Sokkal harmonikusabb légkört teremt otthonunkban, mint a műanyag vagy fém alapú termékek. Nem csoda, hogy még a modern lakásokban is helyet kapnak a fa mintázatú vagy valódi fából készült termékek.

Ha úgy érzed, sokkal több természetes hatású használati tárgyat vagy dekorációt látnál szívesen a lakásban, magad is készíthetsz ilyeneket! Mutatunk néhány bevált ötletet DIY fa termékek tekintetében.

Kisebb DIY díszek fából

Most foglalkozol először az alkotás gondolatával? Valósíts meg egy kisebb ötletet, hogy önbizalmat meríts! Több apró fa dekorációs kellék kaphat helyet a lakásban.

Fa üdvözlőtábla

A bejárati ajtón nemcsak kis koszorú, de egy üdvözlő felirat is helyet kaphat. Egy nagyobb átmérőjű fa szeletet kell csak beszerezned, a feliratot ráfestened, majd az ajtóra rögzítened. A munkához tökéletes az akril festék vagy spray.

Gyertyatartók

Nem is hinnéd, milyen egyszerűen készíthetsz saját kezűleg gyertyatartót. Ehhez fahasábok kellenek, melyeken akkora köröket kell kijelölni, hogy a teamécses beleférjen. Ezután fafúróval elkészíted a mélyedést a gyertyáknak, majd az elképzelt színre fested a terméket.

Fonalképek fa alapra

A fonalhurkolt műalkotások elkészítése pihentető, ráadásul nagyszerűen mutatnak a lakás bármely pontján. Cérnára, mutatós gombostűkre, egy fa lapra, valamint egy jó ötletre van szükség ahhoz, hogy egyedi cérnaképet készíts.

Egyedi falióra

Könnyen vásárolhatunk fa óralapot, mutatókat, s óra motort. Az óralap akár számozott formában is megtalálható, ezután pedig dekorálható. A festés vagy dekupázs után már csak össze kell raknunk, és kész a DIY falióra, mely akár ajándéknak is tökéletes.

Tótágas - fa DIY

DIY használati tárgyak a lakásba

Nemcsak dekorációt, de praktikus használati tárgyakat is megvalósíthatunk fából. A most következő ötletek nem bonyolultak, de nagyon hasznosak lehetnek.

Festett dobozkák

Szeretnéd mutatós helyen tárolni ékszereidet, a teákat vagy más apróságot? Kreatív hobby boltban kaphatók fa termékek díszítéshez, például kisebb-nagyobb dobozok. Ezeket akár dekupázs technikával, akár egyszerű akrilfestékkel a kiválasztott stílusban dekorálhatjuk.

Poháralátét

A természetes stílus kedvelői örömmel használják majd a saját kezűleg készített poháralátéteket. Megfelelő átmérőjű nyírfából vágjunk egyforma szeleteket! Ezután díszítsük őket, például metálfényű akrilfestékkel. Így akár egy ünnepi téli vagy őszi dekorációba is beleillenek.

Üzenőtábla

Segítség kell a rendszerezéshez vagy üzenetekhez? A hűtőn elhelyezett cetliknél elegánsabb megoldás, ha rétegelt lemezből kivágsz egy téglalapot. Erre a felületre ragaszthatsz egy parafa részt, melyre könnyen feltűzöl bármit. Ugyanakkor készíthetsz az aljára ceruza-vagy ollótartót is.

Takarótartó

A hűvösebb évszakokban jól esik magunkat színes plédekbe és takarókba burkolni a délutáni olvasás során. Ha minden családtagnak saját plédje van, gyorsan rendetlenség alakul ki. Egy egyszerű fából készült tartóval ennek elejét vehetjük. Néhány barkácsléc sarkát csiszoljuk le, majd egy megfelelő szélességű „létrát” készítsünk belőlük. Igény szerint festhetjük.

Újságtartó

A polc vagy az asztal sarka nem a legjobb hely a magazinok tárolására. Táblásított falapból könnyen készíthetsz X alakú újságtartót, melyet szintén kedvedre dekorálhatsz.

Tótágas DIY fa

Eszközök DIY fa termékekhez

Ha szeretnél belekezdeni a fenti projektekbe, akkor érdemes néhány alapvető eszközt összegyűjteni. A legfontosabb szerszámok a következők:

  • rókafark fűrész
  • gérláda
  • kalapács
  • fúrógép
  • fúrószárak

Miután eldöntötted, melyik ötletet valósítod meg, kreatív hobby boltban találsz anyagokat hozzá. Amit itt nem kapsz meg, azért barkácsboltba érdemes menni.


Összefoglalva: A lakás bármely pontján elhelyezhetünk DIY fa termékeket. Ezek elkészítése időt és több-kevesebb kreativitást igényel, cserébe viszont pihentető elfoglaltság. Aki szeret barkácsolni, néhány alap szerszámmal bátran belekezdhet a fenti ötletek megvalósításába.

Szerző: Tótágas Kreatív Hobbi Webáruház