2+1 tipp, hogyan tegyük otthonunkat egyedivé

Otthonunk mindannyiunknak fontos, ez az a hely, amit minden ember szívesen díszit, fest, átrendez, akár évente is, hogy a közérzetünk mindig komfortos legyen. Nem hiába, hiszen a folytonos rohanás, munka, az elvárások és a megfelelési kényszer elől itt tudunk kicsit csendre és békére lelni, ahol nem érhet el a nagyvilág zaja. Éppen ezért nem mindegy, hogy ezt milyen környezetben tesszük. Otthonunkat többféle megoldással tehetjük egyedivé.

1. Egyedi otthon szakember segítségével

Az első tippünk az, hogy hívhatunk pl. lakberendezőt, akinek a munkadíja általában elég magas, és még az sem biztos, hogy oda fog figyelni a pénztárcánkra. A lakberendezők nagy része ugyanis már szerződésben áll bútorforgalmazókkal, akiktől jutalékot kap munkája során, így a választási lehetőség abból a bizonyos ajánlatból elég karcsú is lehet. Itt tisztelet a kivételnek, szerencsére a mi országunkban is vannak nagyon jó szakemberek, akik érdemi munkát végeznek, és a lakberendezői díjon túl a költségvetést is előre leegyeztetik.

2. Magunk is feldobhatjuk otthonunkat

Szóba jöhet az is, hogy az ismert multiktól megvásároljuk az egész “díszletet”, így nem nagyon lövünk mellé abból a szempontból, hogy biztosan harmonizál-e majd az asztalterítőhöz a teríték. A fények, és azok kinézete passzol-e majd a kanapén leterített lepedőhöz. Ebben az esetben csak a helyiségek méretei és kialakításai az, ami kedvünket szegheti, mikor hazaállítunk a megvásárolt díszlettel.

De mi van akkor, ha nem vágyunk ekkora átalakításra, nem akarjuk ennek az egész bevásárlási ceremóniáját, összegét és munkáját bevállalni. Inkább egy egyszerűbb és gyorsabb, minden tekintetben egyedi, a személyiségünkhöz tökéletesen illeszkedő dekorációt szeretnénk? Akkor jönnek szóba olyan egyszerű megoldások, amelyek percek alatt beszerezhetőek, és az általunk nyújtott jobb közérzetet egyből elérhetjük.

+1 tipp az egyszerű otthoni dekorációhoz

Sokan már ismerjük, már láttuk barátainknál vagy családtagjaink házában, amikor beléptünk a nappaliba, a hálószobába, vagy a gyerekszobába. De még a konyhában és a fürdőben is rendszeres találkozhatunk ezzel a szuper és egyszerű megoldással, amely nagymértékben képes színt és stílust vinni egy szobába.

Ez pedig nem más, mint a faltetoválás, ismertebb nevén a falmatrica. Olyan sok fajta létezik, annyi méretben és színben beszerezhető, hogy biztosan mindenki talál ízlésének megfelelő falmatricát. Nézzünk néhányat a legnépszerübb típusokból.

Babaszoba falmatrica

Babaszobába kifejezetten a babaszoba falmatricák közül lehet válogatni, amely tökéletes dekoráció az újszülött szobájába, vagy ágyacskája fölé. Ide leginkább csillagokat, állatkákat, vagy a kisbaba nevét szoktuk felmatricázni. Ebből léteznek világító matricák is, amelyek az esti fényt is biztosítani tudják a kicsinek.

Egyedi otthon babaszoba falmatricával

Családfa falmatrica

Rengeteg kreatív megoldás közül nekünk a nagysikerű családfa falmatrica a kedvencünk. Egyrészt azért, mert a ház bármely szobájába felhelyezhető és passzol.
Másrészt pedig a szoba ékes dísze is lehet belőle, hiszen mennyire csodálatos dolog, és mély érzésű. A gondolatainkat elkalandozó, emlékeinket felidéző pillanatokat okozhat egy ilyen faldekoráció, ami generációkra visszamenőleg őrzi szeretteink emlékeit.

Családfa falmatrica
Egyedi otthon családfa falmatricával

Idézetes falmatrica

A legkedveltebb típus, amit a legtöbbször választanak az emberek, az nem egy forma, nem egy kép, nem is egy óriás méretű matrica, hanem az egy-két méteres motivációs, vagy más néven: idézetes falmatrica.

Ezeket előszeretettel rakják az emberek a dolgozószobába motiváló céllal. Nappaliba gyakran kerül valami szép otthoni idézetet, amely a szeretetről szól.

Egyedi otthon idézetes falmatricával

Ritkábban, de előfordul, hogy a konyhába is idézetes falmatrica kerül. A konyhás, szakácsos idézetek, és a vicces grafikák igazán fel tudják dobni a konyhánkat.

Ha a falmatrica mellett döntünk, akkor jó tudni, hogy a felrakása és a leszedése is egyszerű.  Ha például újra szeretnénk festeni a szobát, vagy ha esetleg újabb otthoni dekorációba kezdünk, akkor sem fog gondot okozni.

Megeshet, hogy festés előtt állunk, de már korábban megtaláltuk a számunkra tökéletes falmatricát. Ekkor nyugodtan beszerezhetjük, mivel ezen matricák ragadóképessége nem romlik. Így nyugodtan tárolhatjuk, amíg fel nem ragasztjuk.

Tipp: Ha nagyobb falmatricát választunk akkor érdemes segítséget kérni. Igaz, hogy egyedül is fel lehet tenni akár több méteres faltetoválást is, viszont ha már ketten vagyunk, sokat tud segíteni és hamarabb is tudunk végezni.


Akármelyik megoldást is választjuk, tudjuk mind, hogy az otthon az, ahol a szeretet, és szeretet az, ahol az otthon van.

Szerző: Csillik Dávid
Képek forrása: Jómatrica.hu