Egyedi képek a Facebookra, online ingyenes képszerkesztővel

Bámulatos, egyedi képek a Facebookra könnyebben készíthetők, mint gondolnád! A kulcs az online képszerkesztő, amit te is ingyenesen használhatsz. Ráadásul pofon egyszerű a kezelése.

Bizonyára ámulva nézed, amikor az ismerőseid a Facebook posztjaikban idézeteket, vagy ünnepi verseket osztanak meg csodaszép képes háttérrel. Hidd el, nem annyira ördöngös feladat ezeket elkészíteni. Most megmutatom neked, hogyan tudsz te is bámulatos képeket szerkeszteni a Facebookra, Instagramra, Pinterestre.

Honnan vedd a képet?

Ahhoz, hogy az idézetes képet el tudd készíteni, választanod kell hozzá egy képet. Ez lehet a saját fotód is, de ha úgy érzed, hogy inkább profit szeretnél használni, akkor az ingyenes képbankokat, vagy a képszerkesztők sablonjait ajánlom.

1. Saját fotó

Előnye, hogy egyedi, hisz te magad készítetted, így biztosan nem jön szembe az interneten ugyanaz a kép. Az is mellette szól, hogy manapság már szinte mindenkinek olyan telefonja van, amivel minőségi fotókat lehet készíteni, így a fényképező mindig kéznél van.

Mókusegylet – saját képek a Facebookra

Hátrány viszont, hogy sokan nem értenek a fotózáshoz, és az igazán jó pillanatok borzasztóan néznek ki a képeken. Életlen, sötét, homályos, lemarad róla valami, és még sorolhatnánk tovább a leggyakoribb hibákat.

2. Képek a Facebookra egy ingyenes képbankból

Ha nem akarod a véletlenre bízni, és inkább profi képet szeretnél használni a közösségi média fiókjaidban, akkor az ingyenesen használható képbankokból ajánlom, az úgynevezett stock fotókat.

Semmi esetre se használj az internetről letöltött, bizonytalan eredetű képeket, hisz nem tudhatod, hogy azokat védi-e valamilyen szerzői jog. Ha mások képeit forrásmegjelölés nélkül töltöd fel a Facebookra, komoly büntetésre is számíthatsz, ha kiderül a tetted.

A helyedben nem kockáztatnék, hisz irdatlan mennyiségű kép közül válogathatsz legálisan.  Az egyik legnagyobb képbank a Pixabay, ahol 2,3 millió kép közül válogathatsz. Hihetetlen, igaz? Ezt nevezik a bőség zavarának.

Képek a Facebookra a Pixabayról

Szükséged van egy virágos képre? Írd be a Pixabay keresőjébe a virág szót, és azonnal 310 ezer kép zúdul rád. Válassz ki egyet, töltsd le, és máris nekiláthatsz egy egyedi feliratos kép szerkesztéséhez a Facebookra.

Képszerkesztő sablonok

Ha sem egy saját fotó készítésével, sem a képbankkal nem akarsz vesződni, akkor a legegyszerűbb, ha egyenesen belépsz egy képszerkesztőbe, ahol az előre elkészített sablonok közül válogatsz magadnak. Igen, ezekben már képek is vannak, melyeket korlátlanul felhasználhatsz.

Egyedi képek a Facebookra, online képszerkesztővel

Most, hogy eldöntötted, honnan szeretnél képet használni a Facebookos posztodhoz, jöhet a szerkesztés. Ehhez egy nagyszerű programot ajánlok, aminek az ingyenes verziója is fantasztikus, ráadásul magyar nyelven is használhatod. Ez az online program nem más, mint a zseniális Canva képszerkesztő.

A regisztráció pofonegyszerű, létrehozhatod a saját fiókodat egy email címmel is, de a Google, vagy a Facebook fiókoddal is be tudsz lépni. Amint ezen átestél, eléd tárul a Canva fantasztikus világa.

A Canva képszerkesztő legnagyobb előnye, hogy hihetetlen mennyiségű, előre elkészített sablon között válogathatsz, amit kedvedre személyre szabhatsz. Könnyen eligazodsz a sablonok között is, hisz felhasználási terület szerint vannak csoportosítva. Szeretnél egy egyedi képes bejegyzést a Facebookra? Lépj be a Facebook sablonok közzé, és csemegézz a lehetőségek között.  

Használhatod a Canva képbankját is, de a sajátjaidat is feltöltheted. A Canva online program, így a fiókodat bárhonnan elérheted, ahol van internet. Grafikai tudás sem szükséges hozzá, a használata bárki számára könnyen elsajátítható.

Bámulatos képek a Facebookra Canva képszerkesztővel

Ha van egy kis érzéked a szerkesztő programokhoz, akkor egyedül is el fogsz boldogulni vele, annyira egyszerű a használata. De ha szeretnél egy érthető magyarázatot, akkor A Canva használata – képszerkesztés lépésről lépésre cikket ajánlom, amivel gyerekjáték lesz megismerned a program használatát.

Minden sablonban cserélheted a képeket, változtathatod a feliratokat, a színeket, a betűket, a szegélyeket is. Mindent úgy variálsz, ahogy szeretnéd. Hiába indultál el egy sablonból, a végére teljesen egyedivé tudod varázsolni a képedet.


Vigyázz, mert nagyon el lehet merülni a Canva világában. Órákat el tud szórakozni vele az ember. Bármit változtatsz, azonnal látod az eredményt, ezért mindent ki akarsz majd benne próbálni. Ha kész vagy, csak le kell mentened a saját gépedre, és máris használhatod a Facebook bejegyzéseidhez. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Próbáld ki te is!

Szerző: FT